Gündem:
KILIÇDAROĞLU İSTANBUL'da

KILIÇDAROĞLU İSTANBUL'da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kasım 2016'da başlattığı 10.10 kilometrelik T5 EminönüAlibeyköy Tramvayı'nın 12 istasyon ve 8.8 km'den oluşan Cibali – Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmı, 4 Ocak'ta İstanbulluların kullanımına açıldı.

Tramvayın resmi açılış töreni bugün Eyüp Feshane'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Tramvay hattı, sokağa çıkma kısıtlamasının ardından 4 Ocak'ta İstanbulluların kullanımına açılacak ve 10 gün ücretsiz hizmet verecek.

“BEYLER TEFECİYE FAİZİ İLE BORÇLANIRKEN…”

Açılış töreninde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu'na hitaben “Siz konuşurken bir şey geldi aklıma, gözümü kapattım ve sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte bu Millet İttifakı’nı kurmasaydık bugün kaça mal olmuş olacaktı, bitmiş olacak mıydı… Ne denmişti ‘İstanbul kazanılamaz', kazanıldı. Hizmet edemez, ediyorsunuz, para bulamaz, beyler tefeci faiziyle borçlanırken siz değeri üzerinden kredi buluyorsunuz. Niçin? Çünkü yolsuzluk yapmayacağınıza inanılıyor, çünkü hizmet için aldığınıza inanılıyor, çünkü şeffaflığınıza ve liyakat usulüne uygun kadrolaştığınıza inanılıyor hem burada, hem dışarıda. Şimdi Ankara’daki beyefendiler, tefeci faiziyle borçlanırken sizin İstanbul için tüm engellemelere rağmen bulduğunuz kaynakların usulüne uygun ve imkan ölçüsünde olduğunu hep beraber görüyoruz. Nereye harcandığı da belli” dedi.

Akşener, “Millet İttifakı'nın belediye başkanlarından memnunuz. Biz sizlerden razıyız, Allah da sizden razı olsun, İstanbullu da sizden razı olsun, ekip arkadaşlarınızdan razı olsun” diye konuştu.

İSTANBUL KADINLARIN NEFES ALDIĞI BİR KENT OLSUN

Akşener törende bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas'ın şahitliğinde ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun takibinde olmak üzere İmamoğlu'ndan bir talepte bulundu. Akşener “Bir yılda 386 kadın öldürüldü bu ülkede. Bir günde üç kadın katledildi bu ülkede. İstediğimiz kadar bağıralım, çağıralım, Ankara'dakiler duymuyor. Başkanım sizden başka bir vizyon istiyorum bu şehre. O da İstanbul’un, Türkiye’de yaşayan kadınlar için yaşanabilir, nefes aldıkları bir kent olmasını sağlamanız istiyorum” dedi.

KADINLARA SAYGI ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasında Akşener'in bu çağrısı ile ilgili “Elbette ki arkadaşlarımız bu talebi emir olarak telaki edecektir. Ama bu talep onlara özgü olmakla beraber, İstanbul'da yaşayan bütün erkeklerin; hatta Türkiye'de yaşayan bütün erkeklerin kadınlara saygı duyması lazım. Yeri geldiğinde kadınlar için çok güzel sözler ediyoruz. İnancımızda da öyle zaten. Cennetin anaların ayakları altında olduğunu biliyoruz. O zaman kadına yönelik şiddet neden? Neden öldürülüyor kadınlar? Neden şiddette uğruyor kadınlar? Belki toplum olarak eğitilmemiz lazım. Hırslarımıza, öfkelerimize biraz gem vurmamız lazım” değerlendirmesinde bulundu.

“ŞİKAYET ETMEYECEKSİNİZ”

Kılıçdaroğlu “Bütün belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim; siz Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil, Millet İttifakı'nın belediye başkanısınız. Bunu rahatlıkla ifade ediyorum. Neden? Onlar, eğirisiyle doğrusuyla, bir mirası devraldılar.  İstanbul-Ankara'yı iyi yönetiyorlar; diğer 11 belediyeyi de iyi yönetiyorlar arkadaşlarımız. Onlara şunu söyledim; asla şikâyet etmeyeceksiniz. Engel çıkaracaklar, doğru. Dünyanın engelini çıkarıyorlar; o da doğru. Her türlü engeli çıkarıyorlar; o da doğru. Ama belediye başkanları bütün engelleri aşma azim ve kararlılığını göstereceklerdir. Bu azim ve kararlı gösterenlerden birisi de karşımızda oturan değerli belediye başkanımız” diye konuştu.

“İBB BAŞKANI İHANET HANÇERİNİ ÇEKİP ÇIKARMAK İSTİYOR”

Kılıçdaroğlu, hükümete “belediye başkanlarına engel çıkarmayın” çağrısı yaparak şunları söyledi:

* İstanbul’a ihanet edildiği söylendi, en yetkili kişi tarafından, ‘Biz İstanbul'a ihanet ettik' cümlesi kullanıldı. İBB Başkanı, İstanbul'un bağrına saplanan o ihanet hançerini çekip çıkarmak istiyor.  Dolayısıyla, ben, merkezi hükümetten şunu bekliyorum; lütfen belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın. Bırakın onlar kente hizmet etsinler.

* Daha da önemlisi, İstanbul bir beton ormanına dönüştü. İstanbul, beton ormanını hak etmiyor. İstanbul'da diğer yerlerde ve beton ormanından doğal ormana doğru, ağaca doğru kişiye doğru bütün yaşayan canlılar için kent yaşanabilir olmak zorunda. Dolayısıyla merkezi yönetim, engel çıkarmadığı takdirde daha hızlı yapılacak. Engel çıkarılırsa, yine yapılacak.

0 ŞANTİYE FAAL DURUMDA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbul’da toplu taşımanın temel unsurunun, metro olduğunu vurgulayarak “Birçok yatırıma karar verilmiş 2016-2017 yıllarında. Ancak biz, göreve geldiğimizde, ne acı ki bu metro hatları büyük oranda durmuştu; çalışmaz durumdaydı” dedi.

Kentin durmuş bütün metro hatlarını, buldukları finansman kaynaklarıyla tekrar başlattıklarını vurgulayan İmamoğlu, tüm şantiyelerdeki son durumlarla ilgili bilgiler aktardı. İmamoğlu, şu an İstanbul'da 10 metro hattı inşaatının faal durumda olduğunu belirterek “5 yılın içerisinde senede 20 kilometreye yakın metro hattını hizmete açmış bir belediye yönetimi olmaya kararlıyız.  Neredeyse, en yakın rakip dönemine 3 misli fark atmış bir dönemi İstanbul’a yaşatmış olacağız” dedi.

Her seçim döneminde vaat edilen ve yaklaşık 17 yıllık bir geçmişi bulunan 30 kilometrelik İncirli-Beylikdüzü metro hattının proje ve finansman çözümleri sürecinin hızla devam ettiği müjdesini veren İmamoğlu, “67 kilometrelik, Sabiha Gökçen’den Halkalı’ya uzanan, bir nevi İstanbul’u boydan boya geçen hattı, Halkalı’dan da Esenyurt’ta geçirmeyi de planlıyoruz. Böyle bir çalışmamız da var” diye konuştu. İmamoğlu, hızlı tren olarak projenin adının “Hızray” olacağını kaydetti. Konuşmaların ardından katılımcılar tramvaya binerek ilk sürüşü gerçekleştirdiler.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku