Gündem:
KILIÇDAROĞLU TURGUTLU VE SALİHLİ'DE
KILIÇDAROĞLU TURGUTLU VE SALİHLİ'DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçimi öncesinde, Manisa’nın Turgutlu ilçesini ziyaret etti. Kent girişinde partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, vatandaşları selamlayarak ilçe turu attı. İlçe halkının da sevgi gösterilerinde bulunduğu Kemal Kılıçdaroğlu, adayları için destek istedi.

'Başbakan Kemal' ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine atılan sloganlarla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, Turgutlu’ya bir dahaki sefere başbakan olarak geleceğini söyledi.

Vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Korsan gösteri yapıyorsunuz. Hepinizi Silivri’ye gönderecekler. Ama sizlere güveniyorum. Ülkenin önünün demokrasinin önünü açmaya hazır mısınız? Tarih var 30 Mart, sandığa gideceğiz. El ele kol kola. Altı okun böğrüne evet mührünü basacağız" dedi.

BAŞBAKANI SİLKELE

Vatandaşların 'Başbakanı silkele' sloganlarına karşılık ise Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Silkeliyorum ben onu. Ağaçtan meyve düşer diye beklemeyin. Bunlar bereketsiz. Kendilerini düşünürler. Memuru, emekliyi değil, kendilerini ve çocuklarının istikbalini düşünürler. Ben de diyorum halkı düşünürüm. Turgutlu’da belediye başkan adayımız bir hekim. Elleriyle şifa dağıttı. Sen ocusun bucusun diye ayrım yapmadan hizmet etti. Şimdi de belediye başkanı olarak ayrım yapmadan hizmet edecek. Adam gibi adam bir adayımız var. Manisa büyükşehir oldu, orada da bir adayımız var, Özgür Özen. Hep “Şu CHP’de neden genç insan yok' derlerdi. İşte genç ve yakışıklı. Hizmet için çalışmak istiyorlar. Bize her türlü suçlamayı getirebilirler ama bize asla “Siz kul hakkı yediniz' diyemezler. Her kuruşun hakkını veririz biz.

"BÖLÜNMEYECEĞİZ, AYRIŞMAYACAĞIZ"

Vatandaşlara bölünmemeleri çağrısı da yapan Kılıçdaroğlu, “Bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız bu güzel ülkede barış için yaşayacağız. Provakasyon yapıyorlar. Aldanmayacağız onlara. Önce yerelde, sonra genelde iktidar olacağız. Siz izin verirseniz tabi. Benim tek inancım, halkım. O nedenle size hizmet etmeyi, her zaman her ortamda sürekli dile getirdim İnsana hizmet etmenin hakka hizmet olduğunu biliyorum, söylüyorum. Sizi seviyorum dedi.

Miting meydanındaki dövizleri de okuyan Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlar, adaylarımız için güzel bir deyim geliştirmişler. Başkan adaylarımız için, 'birisi doktor ilaç yazıyor, öbürü eczacı ilacını verecek' diyorlar dedi.

Vatandaşlara Huzurlu bir Türkiye isteyip istemediklerini de soran Kılıçdaroğlu, “Herkesin aşı, işi olsun istiyor musunuz? Twitter yasak olmasın, herkes istediğini yazsın istiyor musunuz? 2.5 milyon genç ilk kez bu seçimde sandığa gidecek. Onlara inanıyorum. Onlar özgür bir düşünce istiyor. Düşüncelerini rahatlıkla açıklamak istiyor. Onlardan oy itiyorum. Eğer iş istiyorsanız. Barış huzur istiyorsanız. Tarih belli, 30 Ağustost’ta nasıl bir kısrak başı gibi Akdeniz’e ulaştıysak, 30 Mart’ta da yine özgürlüğün yolunu açacağızö dedi.
Kılıçdaroğlu son olarak, vatandaşların 30 Mart’ta sandığa gitmelerini, şölen havasında Turgutlu'da Cengiz Ulman’ı, Manisa’da da Özgür Özen’i belediye başkanı seçmelerini istedi.

Turgutlu Belediye Başkana adayı Cengiz Ulman da, konuşmasında halkı ayırmadan doktorluk yaptığını, bundan sonrada belediye başkanı olarak hizmete devam etmek istediğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU: "DEVLETİ KURAN PARTİYİZ, ŞİMDİ DE YÖNETİRİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları için geldiği Turgutlu'nun ardından Salihli'ye geçti. Burada da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkan adayları için destek istedi. Cumhuriyet Meydanı'na geçen Kılıçdaroğlu otobüsün üzerine çıkıp konuşma yaptı. Alanda gençleri yoğunlukta gördüğünü bu seçimlerde 2.5 milyon gencin ilk kez oy kullanacağını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben gençlere güveniyorum. Onların zekalarına güveniyorum. Diktatöre diz çöktüren gençlere inanıyorum. Geleceğimizi onlar için yapacağız. Size söz veriyorum, barış için huzur için çalışacağım. 30 Mart'ta desteğinizi bekliyorum. Güzel bir ülke için sandığa gidin" dedi.

"ALLAHIN KELAMIYLA DALGA GEÇTİLER"

Eski bakan Egemen Bağış'ın internete düşen tape kayıtlarına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Allahın kelamıyla nasıl dalga geçtiklerini biliyorsunuz. O zaman 30 Mart'ta sandığa gideceğiz ve bunlara dersini vereceğiz, söz mü? Ben de söz veriyorum, hesap sormak için. Ayakkabı kutusundan bahsediyorlar mı hiç. Onun unvanını siz gayet güzel seslendiriyorsunuz. Altında bakanlar var onun. Onun bir el işareti var; yani dört bakan bir başçalan. Türkiye'yi biliyoruz, sorunlarını da biliyoruz. Diyorlar ki CHP gelirse devleti yönetemez. Çok saçma, devleti kuran parti neden yönetmesin, çok saçma. Devleti nasıl yönetiriz, adabımızla, erkanımızla bilgimizle, herkesin mutlu olacağı bir ülke için yönetiriz. Biz devrimciyiz. Çocuklarımızın yatak odalarında milyon dolarlar yerleştirmek için devleti yönetmeyiz. Siyasette siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Siyasette aslolan halkın zenginleşmesidir" diye konuştu.

"ALTIN GİBİ ÜZÜMÜNÜZE DEĞER VERMİYORLAR"

Salihlili çiftçiye de seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Sizin altın gibi bir ürününüz var, üzüm. Hakkını veriyorlar mı? Bu başçalan gitmiş İran'dan üzüm getiriyor. Sırf sizin alınınızın terini sömürmek için. O üzümü kim getiriyor? Yandaşlar. `Ben yürütme organının başıyım' diyor. Bende aynısını söylüyorum, `sen yürütme organının başısın.' Neleri yürüttüğünü çok iyi biliyorum. Manisa'da yaşıyorsunuz, Salihli'de yaşıyorsunuz. Türkiye'de bereketli topraklar var, barış içinde yaşıyorsunuz. Arzumuz şu sizin alın terinizin karşılığını almanız. Yaşadığınız huzuru Türkiye'ye yaymak. Herkesin evi, işi olsun. Böyle bir Türkiye yaratmaya hazır mısınız? 30 Mart'ta sandığa gideceğiz. Bu işin formülü orada. Bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız. Bütünlük içinde, birlikte olacağız. Bayrağımız için birlikte olacağız, yolsuzluklardan hesap sormak için birlikte olacağız. Bu vatan bizim vatanımız. Yolsuzluk yapanların vatanı değil. Bizim atalarımız Çanakkale'de canlarını verdiler. Bizim için. Bizde çocuklarımıza söz verdik daha güzel bir ülke bırakmak için. Bakın kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlardı, çekip aldım onu ellerinden. Başı açık da benim bacım, başı kapılı da benim bacım."

Atama bekleyen öğretmenlere de söz veren Kemal Kılıçdaroğlu, "Atama bekleyen öğretmen kalmayacak. Çocuklarımızla öğretmenlerimizi buluşturacağız. Son yolsuzlukla 30 yıl atanamayan öğretmenlere ödeme yapılırdı" dedi. Kılıçdaroğlu mazotun litresini 1.5 TL'ye indereceği sözünü Salihli'de de yineledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'in Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı miting için Salihli'den ayrıldı.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku