Gündem:
KKTC ESKİ CUMHURBAŞKANI TALÂT'A SALDIRI

KKTC ESKİ CUMHURBAŞKANI TALÂT'A SALDIRI

Kıbrıs Rum kesiminde aşırı ırkçı Elam örgütü bu akşam konferans vermek üzere Limasol kentine gelen KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talât’a saldırdı.

Talât ve beraberindekilere saldırı Limasol Belediyesi kültür merkezinin Panos Solomonides konferans salonunda gerçekleşti. Yüze yakın Elam mensubu, Limasol Teknik Üniversitesi ve AB temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği Kıbrıs çözüm süreciyle ilgili konferansta, konuşmalar devam ederken ön ve arka kapıdan girerek baskın düzenledi.

POLİS GÖZ YAŞARTICI KULLANDI


Saldırganlar, Talât’ı önce yumurta ve portakal yağmuruna tuttu ardından yanıcı madde attı. Konferans salonunun pencerelerini de kıran saldırganlar ile izleyiciler arasında arbede yaşandı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, saldırgan grubu göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıttı. Talât ve beraberindekiler daha sonra polis koruması altında KKTC'ye geçti. Mehmet Ali Talât ile açıklamasında Rum polisinin olayları engellemek için çok yetersiz kaldığını söyledi.

RUM LİDER ÖZÜR DİLEDİ

Saldırının duyulmasının ardından Rum lider Nikos Anastasiadis Talât'ı arayarak özür diledi. Rum sözcüsü Hristos Stilyanidis de yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınayarak, “Hepimizi utandıran buna benzer olayların bir daha olmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Saldırıyı gerçekleştiren Elam örgütü ise, olayın sembolik bir eylem olduğunu ileri sürdü.

ALTIN ŞAFAK’IN KIBRIS KOLU

Elam örgütü, Yunanistan’da parlamentoya girmeyi başaran aşırı ırkçı Altın Şafak örgütünün Kıbrıs kolu. Türk ve yabancı düşmanlığıyla tanınan örgüt özellikle Rum gençler arasında taraftar buluyor. Örgütün, Rum kesiminde dağlık arazide eğitim kampları oluşturduğu biliniyor.





ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku