Gündem:
KONSOLOSLUK BASKININA YAYIN YASAĞI GELDİ!
KONSOLOSLUK BASKININA YAYIN YASAĞI GELDİ!

IŞİD baskınına yayın yasağı geldi
Gerekçe: Devletin zafiyetini ortaya koyan yayınlar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Irak'ta terör örgütü IŞİD militanlarının Musul Başkonsolosluğuna yönelik gerçekleştirdiği baskın olayıyla ilgili yayın yasağı kararı aldırdı.

Ankara Başsavcılığı, 11 Haziran’da Musul konsolosluğunun basılarak 49 personelin gözaltına alınmasına ilişkin geçen hafta soruşturma başlatmıştı. Başsavcılık, soruşturma kapsamında ilk olarak Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nden olayla ilgili haberlere ilişkin yayıp yasağı talep etti. Ancak mahkeme, talebi reddetti.

Amaç toprak bütünlüğünü korumak

Bunun üzerine Başsavcılık, üst mahkemeye itirazda bulundu. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı, yayın yasağı talep dilekçesinde, skandal ifadelere yer verdi. Savcılık, yasağı “mağdur edilen başkonsolos ve görevlilerin yaşamsal güvenliklerinin sağlanması ve bu konuda gereksiz gerçeğe aykırı ve devletin zaafiyetini ortaya koyacak şekilde yayınlar yapılması nedeniyle” istediğini belirtti. Yazıda, soruşturma konusunun gerçek bir olaya dayandığı, kamu düzeni, kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, milli güvenlik hususları dikkate alınarak reddedilen taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Talebi değerlendiren Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Haziran’da talebi kabul ederek IŞİD baskını soruşturması tamamlanıncaya kadar olayla ilgili yayın yasağı konulmasına karar verdi.






Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku