Gündem:
KÖPRÜNÜN YOLU GÖRÜNMEYE BAŞLADI

KÖPRÜNÜN YOLU GÖRÜNMEYE BAŞLADI

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar devam ediyor.

Köprüde 87 tabliyeden 29'unun montajı yapıldı.

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında yapılan köprünün inşaatı kapsamında, Yülüce Köyü mevkisindeki bölgede yaşayanların araç gürültüsünden rahatsız olmaması için bağlantı yoluna 1 kilometre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde çevreci ses bariyeri yapıldı.

Her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğundaki mega tabliye bloklarının bir bölümünün yerlerine monte edilmesiyle köprünün geçiş yolu da belirginleşmeye başladı.

Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı olarak nitelendirilen proje için Asya Yakası'nda bulunan Lapseki-Şekerkaya ile Avrupa Yakası'nda yer alan Gelibolu-Sütlüce mevkilerindeki şantiyelerde 665'i mühendis, yaklaşık 5 bin kişiyle yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Avrupa ve Asya kıtalarını Çanakkale Boğazı'nda ilk kez birbirine bağlayacak

Avrupa ve Asya kıtalarını Çanakkale Boğazı'nda ilk kez birbirine bağlayacak köprünün temeli, 18 Mart 2017'de atıldı.

Dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanının yanı sıra köprünün ayakları 318 metrelik yüksekliğiyle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni simgeliyor.

Asma köprünün 318 metrelik çelik kuleleri Türk ve dünya tarihi açısından çok büyük öneme sahip Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart 1915'i işaret ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde asma köprünün iki çelik kulesi arasındaki 2 bin 23 metrelik orta açıklık, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümünü, kulelerin kırmızı-beyaz renkleri de Türk Bayrağı'nı simgeliyor.

Malkara-Çanakkale Otoyolu 18 Mart 2022'de tamamlanacak

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Malkara-Çanakkale Otoyolu ile birlikte 18 Mart 2022’de hizmete açılması hedefleniyor.

Otoyol projesi kapsamında, 1 asma köprü, 2 yaklaşım viyadüğü, 2 betonarme viyadük, 6'sı alt geçit 6'sı hidrolik olmak üzere 12 köprü, 43 üst geçit köprüsü, 40 alt geçit, 241 çeşitli ebatlarda menfez, 12 kavşak, 4 otoyol hizmet tesisi, 2 bakım işletme merkezi, 7 ücret toplama istasyonu inşa edilecek.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku