Gündem:
KURTULMUŞ'tan CAN ATALAY AÇIKLAMASI

KURTULMUŞ'tan CAN ATALAY AÇIKLAMASI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün TBMM’de düzenlenen Valiler Buluşması programına katıldı. Program sonrası Kurtulmuş'a CHP'nin tutuklu milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplantı çağrısı ve çağrının reddedilme gerekçesi soruldu. 

CHP'nin olağanüstü toplanma çağrısının karşılanamayacağını ifade eden Kurtulmuş, Can Atalay kararı için de "Meclis gündemine gelmeden bir şey diyemem, suhuletle çözülmeli" ifadlerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

CHP, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin anayasaya aykırı hareket ederek cezaevindeki TİP milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği ikinci hak ihlali kararına da uymamasının ardından genel görüşme yapılması için 9 Ocak'ta TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı.

Aynı gün akşam saatlerinde çağrıya yanıt veren Kurtulmuş, TBMM'nin tatilde olmadığını, sadece genel kurulun toplanmama kararı aldığını belirterek, bu nedenle çağrıyı reddetti. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısına, "İçtüzüğün 5'inci ve 6'ncı maddeleri kapsamında tatil veya ara verme yönünde alınmış bir karar bulunmamaktadır.

Hukuken çalışmalarını sürdürdüğü bir dönemde TBMM Başkanının doğrudan veya istem üzerine TBMM'yi toplantıya çağırması, Anayasa ve İçtüzüğe göre mümkün değildir" yanıtını verdi.

Kurtulmuş genel kurul toplantı çağrısının, yine genel kurul tarafından 16 Ocak'ta ele alınabileceğini söyledi.
 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku