Gündem:
LİCE'DE OLAYLAR VE MÜDAHALE
LİCE'DE OLAYLAR VE MÜDAHALE

Göstericilere asker müdahale etti!

Yolu kapatan gruba askerler müdahale etti.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde bir grup, Ağrı ve Ceylanpınar'da çıkan olayları protesto etmek için karayoluna taşlarla barikat kurup kapattı. Yolu kapatan gruba askerler müdahale etti. Taş atan eylemci gruba tazyikli su sıkılıp, gaz bombası atılırken, 25 kişi gözaltına alındı. 

Diyarbakır'ın Bingöl karayolu üzerinde bulunan Lice İlçesi'nde 7 kilometre mesafedeki Fis Ovası Mevkii'nde iddiaya göre Ağrı ve Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki seçimlerin ardından çıkan olayları protesto etmek isteyen yaklaşık 300 kişi karayolunu taşlarla barikat kurarak kapattı. Aralarında yüzleri kapalı kişilerin de bulunduğu, basın açıklaması yapmak isteyen gruba askerler dağılmalarını söyledi. Yolun kapatılması nedeniyle karayolunun her iki yönü araç trafiğine kapanırken, önlem alan askerler de bölgeye araç bırakmadı. Jandarma ekiplerinin dağılmalarını istediği grup, dağılmamakta ısrar edip taş atınca gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulunuldu. Çıkan olaylarda 25 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Müdahale sonrası eylemci grup dağıtılırken, güvenlik güçlerinin bölgedeki önlemleri devam ediyor. 



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku