Gündem:
MANSUR YAVAŞ'TAN ÇOK CİDDİ İDDİA
Mansur Yavaş'tan çarpıcı iddia

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş, seçim ofisinde düzenlediği basın toplantısı düzenledi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş, "Devletimizin en önemli birimlerinden ulaşan bilgilere göre, bana ve ekibime yönelik ciddi bir saldırı planlandığı, seçimler öncesi kaos çıkarmak için MHP'lilerce yapılmış gibi CHP'nin seçim bürolarına, CHP'lilerce yapılmış gibi MHP seçim bürolarına provoke amaçlı saldırılar olacağı, bu amaçla Ankara dışından yüzden fazla silahlı provokatörün Ankara'ya getirildiği, sandıkların açılması ve sayım aşamasında kargaşa yaratıp, seçimlerin sabote edileceği bilgisine ulaşılmıştır" diye konuştu.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş, seçim ofisinde düzenlediği basın toplantısı düzenledi. Yavaş "Bugüne kadar gerginlik stratejisiyle insanları kamplara ayırarak kampanya yapanlar, aynı yöntemle sonuç almak için her yolu denemeye başlamışlardır.

Devletimizin en önemli birimlerinden ulaşan bilgilere göre, bana ve ekibime yönelik ciddi bir saldırı planlandığı, seçimler öncesi kaos çıkarmak için MHP'liler tarafından yapılmış gibi CHP'nin seçim bürolarına, CHP'lilerce yapılmış gibi MHP seçim bürolarına provoke amaçlı saldırılar olacağı, bu amaçla Ankara dışından yüzden fazla silahlı provokatörün Ankara'ya getirildiği, sandıkların açılması ve sayım aşamasında kargaşa yaratıp, seçimlerin sabote edileceği bilgisine ulaşılmıştır" dedi.

Yavaş, "İnsanlarımız arasında düşmanlıklar meydana getirerek sonuç alma stratejisi, Ankaramız ve ülkemiz için büyük tehlike içermektedir. İç barışın, kardeşliğin ve hizmetin geri plana itildiği, kazanmak için her yolun mübah sayıldığı bu yol, sadece ve sadece çaresizliğin göstergesidir. Kaybedeceğinin farkına varan ve telaşa kapılıp gözünü karartan çevrelere bütün art niyetli planlarını bildiğimizi ve Allah'tan başka hiç kimseden korkumuz olmadığını bilmeleri gerektiğini hatırlatıyorum" diye konuştu.

İvedik'teki saldırıya ilişkin şikayette bulunduklarını ifade eden Yavaş, "Orada provokatörlük yapan şahıs, dışarıdaki kavga esnasında cep telefonunu düşürüyor. Cep telefonundaki mesajları da savcılığa aynen aktardım. Olay esnasında ve öncesinde kimlerle telefon konuşması yaptıkları, kimlerle irtibatlı olduklarına baktığınız zaman bunların birçoğunun Büyükşehir Belediyesi ile bir şekilde bağı olan kişiler olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.

Gazetecinin "suikast mi bekliyorsunuz" sorusuna Yavaş, "Herhalde ben, bunun tedbirini alacak durumda değilim ancak kendimizi koruyup, Allah'a havale edebiliriz. Ancak iktidar partisi olarak, varsa böyle bir şey, bunun tedbirini almak onların görevidir, iktidarın görevidir. Yoksa akacak tek damla kanın sorumlusu kendileri olacaktır. Yine seçim hileleri ile ilgili iddialar var, herhalde bunun muhatabı da bizler değiliz. Eğer hile yapılacaksa bütün sandıklarda tedbir alma görevi onlarındır" diye konuştu.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku