Gündem:
MARDİN'de 3 TERÖRİST KISKIVRAK YAKALANDI

MARDİN'de 3 TERÖRİST KISKIVRAK YAKALANDI

Mardin'de metropol illere saldırı hazırlığında, üzerinde patlayıcı ve örgütsel belge ve materyaller ile yakalanan ikisi Suriye uyruklu 3 terörist tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK-YPG/PYD'nin eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik, Emniyet Müdürlüğü ve MİT Başkanlığının koordineli çalışmalar yürüttüğü bildirildi.

Ülkeye illegal yollardan giriş yapan Suriye uyruklu şahısların terör örgütleri içerisinde faaliyet gösterdiği ve metropol illerde eylem yapmak üzere olan örgüt mensuplarına silah ve mühimmat aktarımı yaptığının bilgisinin alındığı ifade edilen açıklamada, yürütülen çalışmalarda illegal yollardan ülkeye geçiş yaptığı tespit edilen ikisi Suriye uyruklu 3 kişinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, yapılan üst aramalarında Suriye uyruklu şahısların üzerinde sigara paketlerindeki sigaraların içerisine gizlenmiş 11 el yapımı elektrikli kapsül, pijamalarının lastik kısmına gizlenen saniyeli ve infilaklı iki patlayıcı fitili, diğer kişinin üzerinde ise tuzaklama, sabotaj ve bomba yapımı konularına ait bilgi ve belgeler ile bombaları patlatma anlarına ait videolar içeren dijital materyaller ele geçirildiği aktarıldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adli mercilere sevk edilen 3 teröristin tutuklandığı belirtilen açıklamada, ilde terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesi ile örgütle irtibatı ve iltisakı bulunan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülmekte olan çalışmaların kararlılıkla devam edeceği kaydedildi.



AA
Anahtar Kelimeler
OperasyonTutuklamaMARDİN
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku