Gündem:
MARDİN'DE POLİSLERE SİLAHLI SALDIRI
MARDİN'DE POLİSLERE SİLAHLI SALDIRI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından güvenlik güçlerinin ara sokaklara geçişini engellemek için bazı sokaklara açılan hendekleri dolduran polis ekiplerine silahlı saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada can kaybı yaşanmadı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi’nde PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin polisin girişinin engellemek için cadde ve sokaklara kazdığı hendekleri iş makineleri ile kapatılırken, polise uzun namlulu silahla ateş açıldı. Polis ölen taşlı saldırıda bulunan grubu da gaz bombasıyla dağıttı.

Nusaybin’de YDG- H üyeleri başta Abdulkadir Paşa Mahallesi olmak üzere güvenlik güçlerinin girişini engellemek için bazı cadde ve sokaklara hendekler kazıp, taşlarla barikat kurarak giriş çıkışlara kapattı. Nusaybin Emniyet Müdürlüğü ekipleri bugün öğleden sonra mahalleye zırhlı araçlar ve kepçelerle giderek, kazılan hendekleri kapatmaya başladı. Hendeklerin kapatılması sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, ara sokaklardan polis ekiplerini uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşte ölen ya da yaralanan olmadı.

Hendekler kapatılırken, çevreye asılan PKK flamaları da indirdi. Bu sırada ara sokaklarda toplanıp, taşlı saldırıda bulunan grupları da polis gaz bombası ile müdahalede ederek dağıttı.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku