Gündem:
MARMARİS'te FECİ KAZA, MAALESEF EN AZ 25 KİŞİ..!

MARMARİS'te FECİ KAZA, MAALESEF EN AZ 25 KİŞİ..!

Marmaris'ten üzücü bir son dakika haberi geldi. Muğla-Antalya karayolu Sakar Geçidi mevkisinde bir yolcu midibüsü uçuruma yuvarlandı. Kazada ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Muğla’da yolcu midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 20 kişi yaşamını yitirdi. Kazada 13 kişininde yaralandığı bildirildi.

"Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum"

Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur otobüsü devrildi. Kazada çok sayıda ölü olduğu belirtilirken olay yerine ambulanslar ve sağlık ekibiyle, itfaiye ekipleri de sevk edildi. Muğla Valisi Amir Çiçek, kazada çoğunluğu kadın ve çocuk 17 kişinin öldüğünü 13 kişinin yaralandığını söyledi. Vali, daha sonra yaptığı açıklamada ölü sayısının 20'ye yükseldiğini açıkladı. Vali'nin verdiği bilgiye göre tur otobüsü yerli turistleri taşıyordu. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar  "Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" dedi.

Edinilen bilgiye göre, günü birlik gezi için İzmir Buca'dan Marmaris’e gitmekte olan 03 FR 247 plakalı araç, Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkisinde kontrolünü kaybederek uçuruma yuvarlandı. Muğla Valisi Amir Çiçek, kazada 17 kişinin öldüğünü 13 kişinin yaralandığını söyledi. Yaralılar arasında durumu kritik olanlardan 3 kişi daha hastane yolunda hayatını kaybetti. Çiçek, "Kaza olduğunda 17'ydi. Daha sonra hastane yolunda 3 kişi daha vefaat etti. 11 ağır yaralımız var. Başımız sağolsun inşallah yaralılar şifa bulur. Başımız sağolsun. Bu yarım otobüs. Tur otobüsü. İçlerinde yabancı turist yok. Kazanın nedeni inceliniyor. Aracın freni patlamış olabilir deniyor. Konu inceleniyor" dedi.

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor. Muğla istikametinde yol kapatıldı. Kazanın ardından Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da bölgeye gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.      

'SÜRÜCÜNÜN HATASINDAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar  "Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" açıklaması yaptı.



Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku