Gündem:
MECLİS İKİYE BÖLÜNDÜ

MECLİS İKİYE BÖLÜNDÜ

TBMM Genel Kurulu, Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin tezkereyi görüşmek üzere 14.00'de Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı.

Genel Kurul’da oylanacak Libya tezkeresi öncesi Meclis’te milletvekili bulunan partilerin tutumları da netleşti.

600 vekilli Meclis, ‘evet’çiler ve ‘hayır’cılar olmak üzere ikiyi bölündü.

EVET BLOĞU: AKP-MHP-SAADET-BBP

Buna göre; 290 vekili bulunan iktidar partisi AKP ile 49 vekili bulunan MHP ve 2 vekili bulunan Saadet Partisi ‘evet’ diyeceğini açıkladı. Meclis’te tek vekille temsil edilen BBP’nin de tezkereye destek vereceği öğrenildi.

HAYIR BLOĞU: CHP-İYİ PARTİ-HDP-DP-TİP

TBMM’de 139 sandalyeye sahip CHP ile 39 milletvekiline sahip İYİ Parti, 62 milletvekiline sahip HDP, 2 milletvekiline sahip TİP ve bir milletvekiline sahip DP’in tezkere için hayır oyunu vereceği bildirildi.

TEZKERE İÇİN SALT ÇOĞUNLUK YETİYOR

Tezkerenin geçmesi için Genel Kurul’daki oylamaya katılanların salt çoğunluğu gerekiyor. Yani oylamaya katılacak kişilerin yarısından bir fazlası “evet” için yeterli olacak.

Tezkerenin Meclis'te kabul edilmesinin ardından, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, Libya'ya gidecek unsurları belirleyecek.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku