Gündem:
MECLİS TV KAPALI, MELDA ONUR TV AÇIK!
MECLİS TV KAPALI, MELDA ONUR TV AÇIK!

TBMM'de bugün eski bakanlar için rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin fezlekeler uyarınca soruşturma komisyonu açılıp açılmaması ele alınacak. Meclis'teki görüşmeler sırasında Meclis TV yayın yapmayacak ama eski gazeteci ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, tabletiyle Genel Kurul'dan internet üzerinden canlı yayınla olan biteni aktaracak.

AKP milletvekilleri, öğleden sonra toplanacak TBMM Genel Kurulu öncesinde, Genel Merkez'de kahvaltıda biraraya geldiler. 
AKP'li vekillere, Genel Merkez tarafından TBMM'deki görüşmeler sırasında "gerginlik çıkarmayın, gerginlikten uzak durun, laf atanlara yanıt vermeyin" tavsiyelerinde bulunulması bekleniyor. 

184 VEKİL ŞART


TBMM'de eski Bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler hakkındaki soruşturma komisyonu önergelerinin görüşülmesi için, TBMM'de 184 vekilin hazır bulunması gerekiyor.

CHP TAM KADRO KATILIYOR


CHP, Genel Kurul görüşmelerine, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil tam kadro katılacak. CHP'nin 134 milletvekili bulunuyor. CHP, görüşmeler öncesinde MHP ile temasa geçerek, 184 sayısının bulunup bulunamayacağı konusunda nabız yokladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ordu'da mitinglerini sürdürmekte olacağından, Genel Kurul'a katılmayacak. Ancak MHP kurmayları, TBMM'de toplantı yeter sayısına ulaşmak için yetecek MHP'li vekilin bulunacağını CHP'ye bildirdi.

CHP yetkilileri, MHP'nin yanısıra, bağımsız vekillerin de katılması ile TBMM'de toplantı yeter sayısı olan 184'ün bulunacağını belirtiyorlar.

BDP'den Eş Başkan Selahattin Demirtaş, Yüksekova'da olacağından, Genel Kurul'da hazır bulunamayacak. Ancak BDP ve HDP'den de katılım olması bekleniyor.

ÜÇ ESKİ BAKAN İLK KEZ KÜRSÜYE ÇIKACAK

Soruşturma önergelerinin görüşüleceği toplantıda, Egemen Bağış dışındaki üç eski bakanın da ilk kez kürsüye çıkarak konuşmaları bekleniyor.

17 Aralık soruşturmalarının başlamasının ardından, dört eski bakandan sadece AB eski Bakanı Egemen Bağış, TBMM'de soruşturmalar hakkında konuşma yapmış, iddiaları reddetmişti.

AKP TEK KOMİSYON, CHP DÖRT AYRI KOMİSYON İSTİYOR


4 eski bakan hakkında soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin hem AKP'nin, hem de CHP'nin önergeleri bulunuyor.

AKP, dört eski bakan için tek bir komisyon kurulmasını isterken, CHP dört bakan için ayrı ayrı dört soruşturma komisyonu kurulması için önerge verdi.

ÖNCE AKP ÖNERGESİ


TBMM Genel Kurulu'nda önce AKP'nin soruşturma önergesi görüşülecek. AKP'nin önergesinin kabul edilmesi halinde, CHP'nin önergelerinin de ayrıca görüşülüp görüşülmeyeceği konusunda tartışmalar sürüyor.

Bu konuda ilk görüş, AKP'nin soruşturma önergesinin kabul edilmesinin ardından CHP'nin aynı kişiler hakkındaki önergelerinin yeniden görüşülmesine gerek olmadığı yolunda. Buna karşı olarak, CHP'nin dört ayrı soruşturma komisyonu kurulmasını önermesi nedeniyle, CHP'nin önergesinin de görüşülmesi gerektiğini savunan bir görüş de var.

ERDOĞAN BAYRAKTAR'IN DURUMU NE OLACAK?

Dört eski bakandan, eski Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında geçen hafta mahkeme takipsizlik kararı vermişti.

Ancak Bayraktar hakkında mahkemece verilen takipsizlik kararının, TBMM'de soruşturma komisyonu kurulmasına engel teşkil etmiyor.

MECLİS TV KAPALI, MELDA ONUR TV AÇIK!

CHP'Lİ ONUR MECLİS'TEN TABLETLE CANLI YAYIN YAPACAK


AKP'li dört eski bakan hakkında bugün TBMM Genel kurulu'nda yapılacak olan soruşturma önergesi görüşmelerinde Meclis TV yayın yapmayacak. 

Meclis TV'nin yayın yapmaması nedeniyle eski gazeteci ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, tabletiyle Genel Kurul'dan, internet üzerinden canlı yayın yapacak.

ONUR: ARALARDA ŞARJ EDECEĞİM

Onur Hürriyet'e yaptığı açıklamada, görüşmelerin çok uzun süreceğini tahmin ettiğini ve "tabletinin şarjının izin verdiği ölçüde", TBMM Genel Kurulu'ndan yayın yapacağını söyledi. Verilen aralarda ve oylamalar sırasında da tableti şarj edeceğini kaydeden Onur, "Uzun süreceği için, tek başıma çok da zor olacak. Ancak arkadaşlarım"la nöbetleşe yaparım. Ben yorulduğumda arkadaşlarım devreye girer dedi.

"MECLİS BAŞKANI'NIN HİÇ Mİ İNİSİYATİFİ YOK"

Böyle bir günde Meclis TV'nin kapalı olmasını eleştiren CHP'li Onur, "TBMM Başkanı'nın Meclis TV'yi açtırmak için hiç mi inisiyatifi yok. Kendisine bu soruyu yöneltiyorum. Eğer Meclis TV'yi açtırmak konusunda inisiyatifi hiç yoksa, Meclis'i kim yönetiyor onu bilelim" diye konuştu.

MECLİS TV PAZARTESİ YAYIN YAPMIYOR


Meclis TV, pazartesi günleri yayın yapmıyor. AKP'nin, fezleke görüşmeleri için özellikle Pazartesi gününü seçmesi, diğer muhalefet partileri tarafından eleştirilmişti. 


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku