Gündem:
MERSİN'DE LİSELİLER EĞİTİM SİSTEMİNİ PROTESTO ETTİ

MERSİN'DE LİSELİLER EĞİTİM SİSTEMİNİ PROTESTO ETTİ

Merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Forum Alışveriş Merkezi havuz başında toplanan yaklaşık 50 öğrenci, 'Eşit, parasız, bilimsel, ana dilde eğitim' sloganları attı. 'Karanlığa sırtını aydınlığa yüzünü dönen liseliler isyanda' yazılı pankart taşıyan lise öğrencileri, alkışlarla protestosunu sürdürdü.

Grup adına açıklama yapan Berivan Görücü, şunları söyledi:


"4+4+4'ler ile başlayıp kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin önü açılmıştı. Şimdi ise 3+3+3+4 olarak adlandırılan çocukların okula başlama yaşının 4 olduğu, Osmanlı eğitim sistemine geri dönüşün planladığı 'Sübyan Mektepleri' sisteminin geri getirileceği iddia ediliyor. Ve bu iddialar biz liselilerin geleceğimiz hakkında daha büyük kaygılara kapılmasına sebep oluyor. Tecavüzcü Ensar Vakfı ve benzeri vakıfların etkinliklerine öğrencileri zorla götürenlere, gerici ve baskıcı idareye karşı isyanlar Galatasaray Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesi ile başladı, sürecek."


Eylemciler, bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku