Gündem:
MEŞHUR 'ROCHE DAVASI'nda ÇOK SAYIDA HAPİS CEZASI
MEŞHUR 'ROCHE DAVASI'nda ÇOK SAYIDA HAPİS CEZASI

Hurriyet.com.tr’nin ulaştığı karara göre sanıkların bir bölümüne 4 yıl 2 ay hapis cezası çıktı. Sanıklar, SSK’ya fahiş fiyata ilaç satmakla suçlanıyordu.


Bir kısım sanık ve avukatlarının katıldığı duruşmada, savcı daha önce verdiği mütalaayı yineledi. Mahkeme heyeti son savunmaları ve talepleri aldıktan sonra, karar için kısa bir ara verdi.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRILDI

Heyetin açıkladığı karar şöyle: Sanıklar Orhan Canbolat (Eski SSK bürokratı) Hülya Özdemir (Eski SSK görevlisi), Servet Rüştü Karahan, (SSK eski Sağlık İşleri Genel Müdürü) Nazmi Güleyüpoğlu (SSK eski Başkan Vekili) ve Gülşen Terakye (SSK Yönetim Kurulu eski Üyesi), ihaleye fesat karıştırma suçundan 5'er yıl hapis cezası aldı. Bu ceza. her bir sanık için, duruşmadaki tavır ve davranışları nedeni ile 4 yıl 2 ay hapis cezası olarak değiştirildi.

'SUÇA İŞTİRAK ETTİLER'

Sanıklar, Faruk Yöneyman (Roche eski Genel Müdürü),  Gökhan Demir (Roche eski Genel Müdür Yardımcısı), Tahir Ünsal, Ahmet Sarıbay (Beşer Ecza Deposu'nun sahibi), Burak Mehmet Sarıbay (Beşer Ecza Deposu'nun sahibi) ise, ihaleye fesat karıştırma suçuna iştirak ettikleri için 5'er yıl hapis cezası aldı. Bu ceza. her bir sanık için, duruşmadaki tavır ve davranışları nedeni ile 4 yıl 2 ay hapis cezası olarak değiştirildi.

10 sanığa verilen 4 yıl 2 ay hapis cezasının yanı sıra bu kişiler, verilen hapis cezası koşullu salıverilinceye kadar, seçme ve seçilme hakkından da yoksun bırakıldı.

KAMUSAL İŞ YAPAMAYACAKLAR

Kararda ayrıca, Orhan Canbolat, Hülya Özdemir, Servet Rüştü Karahan, Nazmi Güleyüpoğlu ve Gülşen Terakye, 3 yıl süresince kamusal hak ve yetkilerden de men edildi.

BAZI SANIKLARLAR İÇİN BERAAT KARARI

Davada yargılanan isimler, Sait Ersoy, İhsan Yener Kaya, Zehra İnci Koyuncu, İsmail Şeref Sümer, Azmi Arslan, Nazmi Celal Güler ve Ümit Ceylan için beraat kararı verildi.  

Yazdığı ihbar mektubu sonrası 12 yıl süren Roche davasının açılmasına yol açan eski Roche çalışanı Veysi Mungan için ise mahkeme herhangi bir karar vermedi. Mungan, davanın müşteki sanığıydı.

Mahkeme, kamu kurumlarının yaptığı dava masrafını da ceza alan sanıkların üzerine bıraktı. 3 bin 600'şar liralık ödemeyi ceza alan 10 sanık ödeyecek. Kararın temyiz edilmesi bekleniyor.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku