Gündem:
METEOROLOJİDEN HAFTA SONU YAĞIŞ UYARISI

METEOROLOJİDEN HAFTA SONU YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada kuzey kesimlerin, yarın Balkanlar üzerinden gelecek serin havayla birlikte yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiğini kaydetti. Açıklamada ayrıca yağışlı sistem ile birlikte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının cumartesi günü yurdun batı, pazar günü ise kuzey ve iç bölgelerinde azalacağı ve önümüzdeki hafta ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtildi.

CUMARTESİ GÜNÜ MARMARA BÖLGESİ'NDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Cumartesi günü Marmara Bölgesi'nin kuzey ve doğu kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedilen açıklamada "Yarın yurdun kuzey kesimlerinin çok bulutlu, Trakya, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Bolu, Düzce, Bartın, Karabük, Çankırı, Çorum, Sinop ve Kastamonu’da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı bekleniyor. Marmara’nın Kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz ile Çankırı ve Çorum çevrelerinde beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların sebep olacağı ani sel, su baskını, dolu, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denildi.

HAVA SICAKLIKLARI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ÜLKE GENELİNDE MEVSİM NORMALLERİ CİVARINDA SEYREDECEK

Bu hafta boyunca, Doğu Akdeniz'de yoğun olmak üzere, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde görülen atmosferdeki tozun etkisini azaltmasına rağmen hafta sonunda da görüleceğinin tahmin edildiği belirtilen Meteoroloji'nin açıklaması, şöyle: "Pazar günü yağışlı sistemin, Marmara’nın doğusu ve Karadeniz bölgesi ile Sivas, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinde etkili olması ve önümüzdeki hafta ise Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinde kısa süreli sağanak geçişlerine neden olması ve diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışlı sistem ile birlikte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cumartesi günü yurdumuzun batı, Pazar günü ise kuzey ve iç bölgelerinde azalacağı ve önümüzdeki hafta ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Bu hafta boyunca Doğu Akdeniz’de yoğun olmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde görülen atmosferdeki tozun etkisini azaltmasına rağmen hafta sonunda da görüleceği tahmin ediliyor."



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
JudgE 9 yıl önce

sayenizde ıslanmaktan kurtuluyoruz. teşekkürler...

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku