Gündem:
MEYDAN SAVAŞI VATAN'ın!
MEYDAN SAVAŞI VATAN'ın!
 
Adana Uğur Mumcu Meydanı’nın hukuksuzca sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tahsis edilmesi, Vatan Partisi’nin itarızı ile iptal edildi. YSK, dün verdiği kararda, Adana İl Seçim Kurulu’nun alanı Erdoğan’a tahsis etmesini “demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin propaganda yapmasını engeller mahiyette olduğunu” vurgulayarak iptal etti. YSK, meydanın Vatan Partisi’ne verilmesine karar verdi. Kararda, Vatan Partisi’nin miting saati 19.30 olarak açıklandı. 

ALANLAR PARTİLERİNDİR 

YSK, Tayyip Erdoğan’ın mitingi için meydanın Vatan Partisi’ne kapatılmayacağını belirterek özetle şunları vurguladı: “Uğur Mumcu Meydanı’nın 29 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı’nın kullanımına bırakılmasına dair Adana İl Seçim Kurulu’nun kararı demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin 29 Mayıs günü söz konusu açık alanda propaganda yapmasını engeller mahiyette olması nedeniye kaldırılmasına.” 

KARARLI MÜCADELE SONUCU KAZANDIK 

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Mehmet Cengiz, Aydınlık’a yaptığı değerlendirmede, kararlı mücadele sonucu Uğur Mumcu Meydanı’nı kazandıklarını belirtti.  

Cengiz, “Vatan Partisi’nin kararlı mücadelesiyle kanunsuzluk kısmen de olsa giderilmiştir. Tayyip Erdoğan’ın seçimlere açık müdahalesini oluşturan bu girişimi püskürtülmüştür” dedi.  

Öte yandan Vatan Partisi üyeleri de dün Uğur Mumcu Meydanı’ndaydı. 

Adana İl Başkanı Nevzat Batmaz ve parti üyeleri, bugün gerçekleştirecekleri miting için, “Uğur Mumcu Meydanı’na akacağız. Tüm Adanalıları davet ediyoruz” dedi.  

ADANA’DA HUKUK CİNAYETİ 

Adana İl Seçim Kurulu, dün YSK’nın meydanı Vatan Partisi’ne vermesi kararından önce yine hukuksuz bir işlem gerçekleştirdi. Kurul, aynı gün Uğur Mumcu Meydanı’nın “makul süreler” ile hem Vatan Partisi’ne hem de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a verilmesi yönündeki YSK kararına rağmen, Adana İl Seçim Kurulu meydanı sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kullanmasına izin verdi. Miting meydanı gasp edilmeye çalışılan Vatan Partisi, yeniden YSK’ya başvurarak Adana İl Seçim Kurulu’nun hukuksuz kararının iptalini istedi. YSK’nın son kararı ile İl Seçim Kurulu kararı da iptal edilmiş oldu. 

GÜVENLİK BAHANESİ 

Adana İl Seçim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ile üyeler Meryem Uludamar ve Mehmet Kaya, dün verdikleri kararda şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı’nın halkla buluşma programının saat 17.00 olarak planlandığı, normal olarak bu mitinge 2 saat süre verildiği takdirde saat 19.00’a kadar alanın kendisine ayrılmasının gerektiği, yine 236 sayılı karar uyarınca diğer miting yapacak Vatan Partisi açısından 2 saatlik bir aranın planlanıp bu durumda mitingin ancak saat 21.00 itibariyle başlatılabileceği, öte yandan anılan gün itibariyle güneşin batış saatinin 19.52 olup gece kavramı değerlendirildiğinde güneşin batış saatinden sonra 1 saatlik süre eklendiğinde 20.52 itibariyle gecenin başlayacağı, bu saatten sonra da miting yapılma imkanının bulunmadığı, diğer yandan anılan partinin miting saati olarak 16.30-18.30 ya da 18.30 ila 20.30 arasını talep ettiği, bu durumda her iki mitingin çakışacağı ve fiilen miting yapma ihtimalinin bulunmadığı, Cumhurbaşkanı’nın miting öncesinde uzun süren alanın aranması, gerekli güvenlik tedbirlerinin sağlanması açısından uzun bir süreye ihtiyaç olduğu, bu itibarla Cumhurbaşkanı’nın programı öncesinde de alanın bu yönüyle de anılan partiye tahsis imkanının bulunmadığı anlaşılmış olup bu itibarla Seyhan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın sayılı kararına yönelik itirazın reddine karar vermek gerekmiştir.” 

ERDOĞAN’A SİYASİ PARTİ MUAMELESİ 

Adana İl Seçim Kurulu, kararında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingini siyasi parti mitingi gibi değerlendirmesi de dikkat çekti. Kararda YSK’nın 236 sayılı kararındaki “Belirlenen miting alanına aynı gün ve saatlerde sözlü propaganda için birden fazla siyasi parti ve bağımsız aday tarafından başvurulması halinde propaganda süresinin en az 2 saat olarak belirlenmesine, birbirini takip eden programlar arasında en az 2 saatlik ara bırakılmasına” şeklindeki hükme atıf yapıldı. 

‘YSK KARARI YOK SAYILDI’ 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk, Adana İl Seçim Kurulu’nun kararına itiraz etti. Dün, YSK’ya itirazını sunan Bolluk, daha önce verilen “nihai kararın” yok sayıldığını vurguladı. Bolluk, dilekçesinde şunları kaydetti: 

“Adana İl Seçim Kurulu’nca alınan karara göre, aynı gün aynı meydanda iki ayrı toplantının yapılmasının fiilen imkansız olduğu ifade edilmiştir. Karar, başkanlığınızın 236 sayılı kararı gereği gibi incelenmeksizin alınmıştır. Seçim propagandası için ayrılmış bulunan bu alan, güneşin doğduğu saat 05.00’ten seçim propagandası yapılabileceği öngörülen saat 22.00’ye kadar 17 saat Recep Tayyip Erdoğan’a tahsis edilmiş olmaktadır.  

Oysa Başkanlığınız kararında, meydanın Cumhurbaşkanı’nın konuşma programına ‘makul süre ile tahsis edilmesi’ öngörülmüş, buna göre düzenleme yapılması karara bağlanmıştır. Bunu da dikkate almayan Adana İl Seçim Kurulu kararında, partimizin seçim mitingi yapmasını, tamamen ve fiilen engellemiştir. Bu meydanın başka bir amaçla bir başkasına tahsisi, partimizin öngörülen seçim mitingini yapamaması, adil ve tarafsız bir seçimi gerçekleştirmekle görevli seçim kurullarının görevlerini kötüye kullanması anlamına gelir.”

 



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku