Gündem:
MOSKOVA'da TERÖR SALDIRISI

MOSKOVA'da TERÖR SALDIRISI

Sputnik muhabiri Moskova'daki Crocus City Holl konser salonunda silahlı saldırı olduğunu, kamuflajlı en az 3 kişinin ateş açtığını ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Binada çatışma ve saldırı sonrası yangın çıktığı da aktarıldı. Olay yerinde bulunan Sputnik muhabiri, şunları aktardı:

Kamuflajlı kişiler Crocus Belediye Binası'nın bahçesine daldı, en az üç kişi otomatik silahlarla ateş açtı. Yaralılar olduğu kesin. Daha sonra bir el bombası batıldı ve yangın çıktı. İnsanlar ateşten kaçmak için yere yattılar, yaklaşık 15-20 dakika yattılar ve sonra sürünerek dışarı çıkmaya başladılar. Birçoğu dışarı çıkmayı başardı.

Olaylar nasıl gelişti?

20:42 Olay sırasında orada olan Sputnik muhabiri, binada yangın çıktığını bildirdi.

20:44 İhbar üzerine olay yerine kolluk kuvvetleri geldi.

20:50 Konserde sahne alan Piknik grubunun müzisyenleri arasında yaralanan olmadığı bildirildi

20:51 Moskova Bölgesi Valisi Andrey Vorobyov olay yerine gitti

Krasnogorsk yönetimi, Crocus'taki olay yerindekriz merkezi oluşturulduğunu, tüm güç ve araçların olay mahalline yönlendirildiğini, mağdurlarla ilgili bilgilerin açıklığa kavuşturulduğunu bildirdi.

20:56 Moskova Ulaştırma Bakanlığı, Crocus Belediye Binası yakınındaki Myakinino metro istasyonunun normal şekilde çalışmaya devam ettiğini bildirdi.

21:04 Crocus Belediye Binası'ndaki olayda yaralananlar için 50'den fazla ambulans ekibi sevk edildi.

21:07 Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, ilgili organlara Crocus Konser Binası'ndaki saldırıda etkilenenlere yardım sağlanması talimatı verdi.
Piknik müzik grubunun yöneticisi, "Görgü tanığı değilim, sadece silah sesleri duydum. Şimdi bir trajedi yaşanıyor. İnsanlar neredeyse çıplak bir şekilde sokağa koştu. Gruptan ulaşabildiğimiz herkesin durumu iyi. Birkaç kişiye ulaşamadık, umarız da her şey yolundadır” açıklamasında bulunurken Acil Durumlar Bakanlığı'nın Moskova Bölge Genel Merkezinin, yaklaşık 100 kişinin itfaiye ekipleri tarafından konser salonundan dışarı çıkarıldığını bildirdi.

Binanın çatısında mahsur kalan kişilerin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

ABD Moskova Büyükelçiliği, ABD vatandaşları 'terör saldırısı olabilir' uyarısı vermişti

ABD Moskova Büyükelçiliği, 7 Mart tarihinde Moskova'daki ABD vatandaşları için terör saldırısı uyarısında bulunmuştu. Elçiliğin internet sitesinde şunlar yazılmıştı:

ABD, extremist grupların konserler de dahil olmak üzere Moskova'daki büyük toplantıları hedef almayı planladıklarına dair haberleri takip etmektedir ve ABD vatandaşlarına önümüzdeki 48 saat boyunca büyük toplantılardan kaçınmaları tavsiye edilmelidir.

Federal Güvenlik Servisi bölgede: Saldırıda ölü ve yaralılar bulunuyor

FSB Halkla İlişkiler Merkezi, Moskova bölgesindeki Crocus konser binasına düzenlenen saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.
Raporda, "Moskova'daki Crocus konser salonunda yapılan saldırı sonucunda ölü ve yaralılar var" denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Tüm dünya bu korkunç saldırıyı kınamak zorunda

Rusya Dışişleri Bakanlığı, saldırı hakkında açıklama yaptı:

Dünyanın dört bir yanından sıradan vatandaşlardan Crocus City konser salonunda yaşanan korkunç trajediyle ilgili başsağlığı dileyen telefonlar ve tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleşen bu kanlı terör saldırısını güçlü bir şekilde kınayan mesajlar alıyor. Rus yetkililer, şu anda tüm çabalar insanları kurtarmak için sarfediliyor. Tüm dünya toplumu bu korkunç suçu kınamak zorunda!

Başsavcılık: Ölü ve yaralı sayısı netleştirilmeye çalışılıyor

Rusya Başsavcılığı'ndan saldırıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Crocus City konser salonundaki ölü ve yaralı sayısı netleştirilmeye çalışılıyor, eğlence merkezi binasında yangın çıktı, vatandaşlar tahliye ediliyor."

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Saldırıyı kınıyoruz

Canlı yayınında Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen silahlı saldırıyı haber alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz şunları söyledi:
Rus makamlarının yapacağı açıklamaları takip etmek lazım. Terör bütün dünyanın belası. Bütün ülkelerin iş birliği yapması lazım. Hiçbir ülkenin terörle iş tutmaması lazım. Hangi başlık altında olsun ister etnik, ister ideolojik terörü lanetliyoruz.

FSB: İlk belirlemelere göre 40 kişi öldü, 100 kişi yaralandı

Rusya İç İstihbarat Servisi FSB, "Crocus kompleksindeki terör saldırısı sonucunda ilk belirlemelere göre şu anda 40 ölü ve 100'den fazla yaralı var" açıklamasında bulundu.

Belarus'tan terör saldırısına kınama

Belarus Dışişleri Bakanlığı, Devlet Başkanı Lukaşenko'nun Crocus City konser salonunda meydana gelen salırı nedeniyle Putin'e geçmiş olsun mesajı gönderdiğini bildirdi.

Rusya Adalet Bakanlığı: Soruşturma başlatıldı

Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City konser salonuna düzenlenen saldırıya ilişkin ‘Terör Yasası’ maddesi kapsamında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Olay yerine merkez ofisten operasyonel soruşturma ekibi gönderildi

Ukrayna, saldırıyla alakası olmadığını iddia etti

Ukrayna rejiminin başı Zelenskiy'nin üst düzey yardımcısı Mykhailo Podolyak, Moskova'daki Crocus konser binasına düzenlenen saldırıyla Ukrayna'nın ilgisi olmadığını iddia etti.

'Alçaklar yok edilmeli'

Duma Başkanı Volodin, "Crocus City’deki bu korkunç terör saldırısını gerçekleştiren alçaklar yok edilmeli" açıklamasında bulundu.

Zaharova: ABD saldırı hakkında bilgisi varsa bizi bilgilendirmeli

Zahavora, ABD'nin Crocus'taki terör saldırısına ilişkin güvenilir verilere sahip olması halinde bu verilerin derhal Rusya'ya teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Saldırıdan önce 7 Mart'ta ABD Büyükelçiliği, Moskova'da terör saldırısı olabilir demişti.

Beyaz Saray, Moskova'da bir terör saldırısı hazırlığı yapıldığına dair herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını açıkladı.
Dışişleri Bakan'dan Lavrov'a taziye telefonu

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u arayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan adına Crocus Belediye Binası'nda meydana gelen trajedi dolayısıyla Rusya halkına taziyelerini iletti ve kanlı terör saldırısını kesin bir dille kınadığını ifade etti.



Sputnik Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku