Gündem:
MURAT GÖĞEBAKAN HAYATINI KAYBETTİ
MURAT GÖĞEBAKAN HAYATINI KAYBETTİ

Bir süredir tedavi gören sanatçı Murat Göğebakan hayatını kaybetti.

Göğebakan'ı bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan evinde ziyaret etmişti. Göğebakan, Erdoğan'ın seçim kampanyalarında kullandığı "Uzun Adam" isimli şarkıyı yazmıştı.

Murat Göğebakan 9 Ekim 1968 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Anne ve babası Almanya'da çalıştığından dolayı Almanya-Türkiye arasında bir çocuukluk geçirmek zorunda kalan Murat Göğebakan ilk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamladı.

Daha sonra 1986 yılında Hacettepe Ankara Devlet konservaturarı'na giren Murat Göğebakan eğitimini tamamlamasının ardından Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Devlet Konservatuarı mezunu olan Göğebakan 1995 yılında İstanbul'a yerleşerek  müzik çalışmalarını sürdürmüş ve albümler çıkarmıştı. Sanatçı 2010 yılından bu yana kan kanseri ile mücadele ediyordu.





Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku