Gündem:
NATO'dan TÜRKİYE'ye TEŞEKKÜR...

NATO’dan TÜRKİYE’ye TEŞEKKÜR...

Sürecin başlamasından sonra ilk açıklamalardan biri NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den geldi. Stoltenberg, "Müttefikimiz Türkiye’ye oynadığı kilit rolden dolayı teşekkür ederim" dedi.

NATO Genel Sekreteri ayrıca "NATO müfttekileri Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden kaynaklanan küresel gıda krizinin etkilerini azaltmak için yapılan anlaşmanın tamamen uygulanmasını güçlü bir şekilde destekliyor" ifadelerini kullandı.

Bir açıklama da Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'nden geldi. Genel Sekreter Antonıo Guterres'in sözcüsü, "Genel sekreter, 26 Şubat’tan bu yana Ukrayna’nın Odesa Limanı'ndan ayrılan ilk ticari gemi olan M/V Razoni'nin hareketini içten bir memnuniyetle karşılıyor" dedi.

Açıklamada ayrıca "genel sekreter, bu çabalardan memnuniyetini ve Türkiye’nin liderliğinden dolayı minnettar olduğunu dile getirdi." ifadeleri kullanıldı.
Aylardır hasatlarını siloda bekleten ve gelirlerinden olan Ukraynalılar da Türkiye’ye teşekkür etti. Bir çiftçi "bu anlaşmanın imzalanması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimidir. Bu sürecin en önemli çalışmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Bu işin organizatörlüğünü de o yaptı" dedi.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku