Gündem:
O İKİ İSMİ BULUŞTURAN CENAZE
O İKİ İSMİ BULUŞTURAN CENAZE

Türkiye Ermeni Katolik Cemaati Emekli Ruhani Reisi Başepiskopos Hovhannes Çolakyan vefat etti. Çolakyan, Türkiye Ermeni Katolikleri’nin 49 yıl boyunca, ruhani liderliğini yapmıştı.  



Sağlık sorunları nedeniyle birkaç yıl önce görevinden ayrılan Hovhannes Çolakyan’ın yerine İstanbullu Rahip Levon Boğos Zekiyan, Papa I. Fransis tarafından göreve atanmıştı.




Dünya Katolikleri önderi Papa I. Fransis, Çolakyan’ın yerine bir süre Başepiskopos Kevork Kazumyan tarafından vekâleten temsil edilen İstanbul’daki Katolik Ermenilerin dini önderliği için Mayıs 2014’de yeni bir atama yapmış ve İstanbul’daki Katolik Ermenilerin dini önderliği Kerabaydzar’lık makamına İstanbullu Rahip Levon Boğos Zekiyan’ı tayin etmişti.

Görevi devrinden sonra kendisi için Kadıköy’deki Surp Levon Kilisesi’nde düzenlenen teşekkür ayininde Çolakyan, “Ben 27 yaşındayken Türkiye’deki Ermeni Katolik cemaati 7 bin kişiydi, şimdi bu rakam yarıya indi. Sağlık durumum müsaade edebilseydi 78 yıllık ruhani hayatımla ilgili bir kitabı dolduracak kadar şey anlatırdım” demişti. 

Çolakyan'ın cenaze töreni 23 Eylül 2016 Cuma günü saat 14:30'da Taksim Surp Hovhannes Vosgeperan Kilisesi'nde Türkiye Ermeni Katolik Cemaati Ruhani Reisi Başepiskopos Levon Boğos Zekiyan tarafından gerçekleştirildi. Görkemli törenin ardından Çolakyan’ın naaşı Mecidiyeköy’deki Ermeni mezarlığında toprağa verildi.

Çolakyan'ın cenaze törenine CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Selina Doğan gibi isimlerin yanı sıra CHP İstanbul il Başkanı Cemal Canpolat da katıldı.




Cenazede ilgi çeken önemli bir nokta Şişli Belediyesinin aralarında ölüm tehditleri, kavgalar ve tartışmalar nedeniyle mahkemelik olan önceki Başkanı Mustafa Sarıgül ve görevdeki başkanı Hayri İnönü’nün karşılaşmaları idi. Farklı sıralarda oturan halef-selef başkanların göz göze gelmekten kaçındığı dikkat çekti. Bu arada Mustafa Sarıgül’ün Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile kiliseye birlikte gelmesi ve yan yana oturması dikkatlerden kaçmadı.





Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku