Gündem:
ÖCALAN VE AMERİKALILAR MİT'İN YATINDA GÖRÜŞMÜŞ
ÖCALAN VE AMERİKALILAR MİT'İN YATINDA GÖRÜŞMÜŞ

Aydınlık 1 Temmuz 2012 tarihli haberinde, Abdullah Öcalan ile Amerikalı yetkililerin görüştürüldüğünü yazmıştı. Haber gündeme bomba gibi düşmüş, MİT’e ait bir yatta gerçekleştirilen görüşmeyle ilgili resmi makamlardan herhangi bir yalanlama gelmemişti.

Erdoğan önceki gün, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile yaptığı ortak basın toplantısında önemli bir bilgiyi ağzından kaçırdı.


Gazetecilerin açılım süreciyle ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, 2 yıl önce Aydınlık gazetesinin haberini doğruladı. Başbakan, Öcalan’la BDP ve MİT dışında zaman zaman uluslararası yetkilileri de görüştürdüklerini söyledi.   Erdoğan’ın itiraf ifadeleri şöyle: “Şu anda sadece bizim müsaade ettiğimiz HDP, daha önce de BDP mensupları Ada’ya gitmişlerdir, bir de istihbarat teşkilatımız gitmektedir. Bunun dışında bizim müsaademiz zaman zaman uluslararası veyahut da sağlık noktasında gitmesi gerekenleri gönderdiğimiz olaylar olmuştur.”



PKK’ya affın işaretini de veren Erdoğan ‘Eve dönüş başından itibaren zaten bu çözüm sürecinin veya Milli Birlik Kardeşlik Projesi’nin başından itibaren var. Zaten bu projenin en önemli hedefi eve dönüştür. Ama bu ne yazık ki zaman zaman hep provoke edilmiştir’ diye konuştu.


 




Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku