Gündem:
ÖDEYEMEDİ ve ELEKTRİĞİ KESİLDİ

ÖDEYEMEDİ ve KESİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların elektrik ve doğalgaz borcundan dolayı kesinti yapılmayacağını duyurmuştu. Ancak Taksim'de otel işleten Namık Kemal Yalçınsu, 30 bin liralık elektrik faturasını ödeyemediği için, özel bir elektrik dağıtım şirketinden kendilerine elektriğinin kesileceği konusunda ihtar geldiğini söyledi. Yalçınsu bankadan kredi çekerek faturasını ödediğini söyledi. Sozcu.com.tr'ye açıklama yapan elektrik dağıtım şirketi "Biz de özel bir şirketiz ve enerji tedarik etmek zorundayız" açıklamasında bulundu.

İstanbul Beyoğlu’nda butik bir otel işleten Namık Kemal Yalçınsu corana virüs salgını yüzünden işlerin durduğunu söyleyerek gelen faturaları da ödemekte zorlandığını anlattı.

Mart ayında otele 31 bin liralık elektrik faturası geldiğini söyleyen Yalçınsu, “İşler durma noktasına geldiği için biz bu faturanın ötelenmesini istedik. Bu talebimizi kabul etmediler ve bize ihtar çektiler. Faturayı 2-3 gün içinde ödemezsek elektriğimizi keseceklerini söylediler” dedi.

Elektriğin kesilmemesi için bankadan kredi çektiğini anlatan Yalçınsu, “Faturayı ödemek için kredi çekmek zorunda kaldım. Ancak şimdi 20 bin liralık yeni fatura geldi. Yeniden bir kredi çekecek durumumuz yok. Oteli kapatma durumuna geldik” dedi.

“OTELİMİZİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AÇACAKTIK”

Otellerini sağlık çalışanlarına açmak üzere olduklarını anlatan Namık Kemal Yalçınsu, “Yönetim kurulu ile otelimizi sağlık çalışanlarına açma durumunu konuşmuştuk. Bu uygulamayı hayata geçirmek üzereydik. Ancak elektriksiz hiçbir şey yapamayız. Kaldı ki çalışan personelimi de işten çıkartmak zorunda kalabilirim. Normal şartlarda zaten bu paraları direkt öderiz ama müşteri yok. Kapatmamak için duruyoruz fakat kapatmanın arefesindeyiz” dedi.

DAĞITIM ŞİRKETİ; “ELEKTRİĞİ DEĞİL TEDARİĞİ KESECEĞİZ”

Namık Kemal Yalçınsu’nun oteline elektrik akışını sağlayan firma ise elektrik kesilmesinin söz konusu olmadığını söyleyerek, “Gönderilen ihtar elektrik kesilmesi ile ilgili değil, tedarik sağlamasının kesimi ile ilgilidir. Biz abonemize borcunu ödemediği taktirde artık elektrik tedarik edemeyeceğimizi ve sözleşmemizi bitireceğimizi bildirdik. Biz de özel bir şirketiz ve enerji tedarik etmek zorundayız” dedi.

“GECE KESECEĞİZ DİYE MESAJ ATTILAR SABAH KESTİLER”

İstanbul Bahçelievler’de erkek kuaförü işleten bir esnaf ise tedbirler kapsamında dükkanını kapattığını ve başka bir geliri olmadığını söyledi. Dükkanının elektriğinin kesileceğini gece yarısı telefonuna gelen bilgilendirme mesajından öğrendiğini söyleyen kuaför, “Bugün gidip kontrol ettiğimde dükkanın elektriğini kesildiğini gördüm. Faturayı ödemediğim takdirde elektriğimin kesileceğine dair bilgilendirme mesajı bugün evimin elektriği için de geldi. Eşim çaışmıyor, bir çocuğum var. Evin tek geliri dükkanımdı şu an o da kapandı. Başka bir gelirimiz yok. Elektrik dağıtım şirketini aradık. Kesilen elektriklerin sırasıyla açılacağını söylediler. Ancak sıranın ne zaman bize geleceğini bilmiyoruz” dedi.



SÖZCÜ Gazetesi
Anahtar Kelimeler
TaksimOtelCoronavirüs
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku