Gündem:
OKTAY VURAL'IN ACI GÜNÜ
OKTAY VURAL'IN ACI GÜNÜ

MHP Grup Başkanı Oktay Vural, hayatını kaybeden eşi Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuba Vural’ı siyasiler, akademisyenler ve öğrencilerle omuz omuza uğurladı. Helallik istenince Oktay Vural gözyaşlarını tutamadı. İmam, “Hocamız hanımefendinin çekmiş olduğu hastalık günahlarına kefalet olsun inşallah” diye dua etti.

Eşini erken kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın acısını paylaşan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Partili bakanlar, Tuba Vural’ın tabutuna birlikte omuz verdi. Tuba Vural’ın askerdeki oğlu Oğuz Vural da taziye izniyle Sivas Şarkışla’dan gelerek annesinin cenazesine katıldı. Tuba Vural’ın eşarbı ile Türk bayrağının sarılı olduğu tabutun başına gelen öğretim üyeleri ve öğrenciler ise “Tuba Hocam mekanın cennet olsun” derken gözyaşlarını tutamadı. Törene MHP’lilerin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bakanlar Taner Yıldız, Nurettin Canikli, Lütfi Elvan, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay, Levent Gök, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, milletvekilleri, Meclis dışındaki partilerden yöneticiler, DYP, ANAP ve MHP’li çok sayıda eski bakan katıldı.

HOCAMIZ HANIMEFENDİ

Cenaze namazını kıldıran imam, “Hoca Hanım” diye başladığı kısa konuşmasında “Hocamız hanımefendinin çekmiş olduğu hastalık günahlarına kefalet olsun inşallah” dedi. Cenaze boyunca metanetini koruyan Oktay Vural ve çocukları, imam helallik istediğinde ise gözyaşlarına boğuldular. Vural Ailesi cenaze aracıyla Gölbaşı Mezarlığı’na kadar gitti. Tuba Vural’ın, eşi ve çocuklarının mezarını daha rahat ziyaret etmeleri için Oran’daki evlerine yakın olan Gölbaşı Mezarlığı’na defnedilmeyi vasiyet ettiği öğrenildi. Cenaze namazının kılındığı caminin karşısında, aynı saatte Kocatepe Kültür Merkezi’nde Halkların Demokratik Kongresi’nin genel kurulu yapıldığından yoğun güvenlik önlemi alındı. Çevik Kuvvet ekipleri, TOMA ve çelik bariyerlerle cami ile kültür merkezi arasında hat oluşturdu.

LİDERLERDEN TAZİYE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Oktay Vural’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, vefat haberinden müteessir olduğunu belirterek Prof. Dr. Tuba Vural’a Allah’tan rahmet, geride kalan aile bireylerine de sabır ve metanet dileğinde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Oktay Vural’ telefonla arayarak başsağlığı diledi.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku