Gündem:
ÖNCE SÜRÜLMÜŞLERDİ, ŞİMDİ DE GÖREVDEN ALINDILAR
ÖNCE SÜRÜLMÜŞLERDİ, ŞİMDİ DE GÖREVDEN ALINDILAR

“Büyük rüşvet” ve yolsuzluk operasyonlarının ardından görev yeri değiştirilen 21 polis müdürü açığa alındı.


Müdürler arasında dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse de bulunuyor.

17 ve 25 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonların ardından organize, mali ve terörle mücadele şube müdürlüklerinde görevli polisler mercek altına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü, soruşturma kapsamında polis başmüfettişleri görevlendirdi. Rüşvet operasyonu sonrasında fiziki ve teknik takip bilgilerinin yer aldığı mali ve organize şubeye ait bilgisayarların özel bir yazılımla formatlandığı, log kayıtlarının silindiği ileri sürülmüştü.

Bu soruşturma kapsamında yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gerçekleştiren ancak görev yeri değiştirilen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı, yine görev yeri değiştirilen Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ve 7 Şubat’taki MİT krizinden sonra görevden alınan Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de arasında bulunduğu 21 polis amiri, yasadışı dinleme, yasadışı kayıt yapma ve soruşturma dosyalarını sızdırma suçlamasıyla açığa alındı.

 



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku