Gündem:
ÖNEMLİ BİR TEPKİ DE İŞÇİ PARTİSİNDEN

İşçi Partisi Genel Sektereri Hasan Basri Özbey, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nın Danıştay'ın 146. Kuruluş Yıldönümü töreninde yaptığı konuşmanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kesilmesi ve ardından Tayyip Erdoğan'ın işaretiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in de salonu terk etmesi hakkında konuştu. Hasan Basri Özbey, yaşananların Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmadıklarının göstergesi olduğunu belirttikikten sonra Erdoğan ve Gül'ün Cumhurbaşkanı olamayacağını söyledi.

Hasan Basri Özbey'in konuşmasının tamamı

"Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Fethullah Gülenlerin Türkiyemizi getirdikleri tablo budur. Burada bir edepsizlik yaşanmıştır. Buradaki edepsizlik sayın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun edepsizliği değil, bu edepsizlik Tayyibistan'ın, yani bir diktatör müsvettesinin edepsizliğidir. Türkiye'yi artık edepsizler yönetmektedir. Dünyada başka bir örneği yaşanmamıştır, yaşanamaz da. Bir Başbakan, bir yüksek mahkemenin kuruluş yıldönümünde yapılan resmi bir törende bir mahalle kabadayısı gibi çıkıp konuşmacının sözünü kesmez. Bir Başbakan bunu yapamaz, yaparsa artık o Başbakan değildir. Kaldı ki ne Tayyip Erdoğan ne Abdullah Gül ne Başbakan ne de Cumhurbaşkanıdır. Bugünkü tablo onların aczlerini ortaya koymuştur. Türkiye'yi yönetemedikleri, Türkiye'yi yönetemeyecekleri, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olmadıklarını ve olamayacaklarını göstermiştir bu tablo.

'Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı mıdır?'

Buradan soruyorum: Cumhurbaşkanı koltuğunu işgal eden Abdullah Gül; Cumhurbaşkanı mıdır, Tayyip Erdoğan'ın emireri mi? Tayyip Erdoğan emretmektedir, O da kuyruğuna takılıp salonu terk etmektedir. Aynı şekilde sayın Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, niye çıkıyorsunuz? Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı mısınız, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin genel başkanı mı?

'Asıl edepsizlik Barolar Birliği Başkanı'nın sözünü kesmektir'

Sayın Feyzioğlu'nun konuşmasında hiçbir hakaret yoktur, hele hele edepsizlik olarak tanımlanabilecek bir şey yoktur. Edepsizlik, saygın bir kurum olan Türkiye Barolar Birliği'nin Başkanı'nın Danıştay Kanunu ve Danıştay'ın gelenekleri gereği yaptığı konuşmayı kesmektir.

Koltuklarını terk etsinler

Buradan bütün milletimize sesleniyoruz. Tayyip Erdoğanların, Abdullah Güllerin salonu terk etmesi yetmez. Onların yapması gereken çok daha önemli bir şey var. İşgal ettikleri Başbakanlık ve Cumhurbaşkanı koltuklarını derhal terk etmelidirler.

İkisi de Çankaya'ya oturamayacak

Yine milletimize diyorum ki ikisi de Cumhurbaşkanı olamayacak. Çankaya'ya oturamayacaklar. Onlara oturmaları için yüce divan sandalyelerini hazırlıyoruz. Milletimiz ABD'nin dayattığı seçeneksizliğe teslim olmayacaktır. Türkiye'nin cumhuriyetçi, vatansever, emekçi güçleri biraraya gelecek ve Çankaya'yı yeniden Atatürk'ün Çankayası yapacak bir Cumhurbaşkanı adayı bulacaktır.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri başlamıştır

Cumhurbaşkanlığı seçimleri başlamıştır. Aday olduklarını açıklayan hem Tayyip Erdoğan hem Abdullah Gül, bu edepsiz tabloyla biz Cumhurbaşkanı olamayız diye milletimize ilan etmiştir. Buradan özellikle AKP'li yurttaşlarımıza diyorum ki bu edepsizlik tablosunu yaratanlar Cumhurbaşkanı olabilirler mi? Özellikle AKP'li vatansever yurttaşlarımıza bu tabloyu iyi okumalarını ve tercihlerini ona göre yapmalarını söylemek isterim."




Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku