Gündem:
PERİHAN MAĞDEN: 'KANDIRILMIŞIM'
PERİHAN MAĞDEN: "KANDIRILMIŞIM"

Gazeteci yazar Perihan Mağden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve adı yolsuzluk skandalına karışan isimler hakkında, "Kati süratle masumiyetlerini ispat etmeliler" dedi. Mağden, "Görüyorum ki; kandırılmışım" ifadelerini kullandı.

Gazeteci yazar Perihan Mağden, Cihan Medya Haber Dergisi’ne güncel konularda değerlendirmelerde bulundu.

17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonununda itham edilenlerin masumiyetlerini ispat etmek için hiç bir şey yapmadığının altını çizen Mağden, bu konuyla ilgili olarak da şunları söyledi:


"Bize masumiyetlerini ispat borçları yok mu? Sonuç olarak sen bu ülkeyi yönetiyorsun. Böyle ciddi ithamlar karşısındasın. Birden fiktif bir canavar çıkartıp bu işin içinden sıyrılamazsın. Kati süratle masumiyetlerini ispat etmeliler. Bir bakan çıkıp, 'Ses kaydı kesinlikle montaj, araştırma yapmaya gerek bile görmüyoruz.' dedi. Ya da Başbakan çıkıp kriptolu telefonu dinlemişler diyor. Konuşmaların gerçek olduğunun itirafı olarak okudum ben bunu. Kesinlikle bir canavar yarattılar ve bütün suçu o canavarın üzerine attılar. Bu zaten her zaman yapılan bir şey. Türkiye yıllarca mesela komünizm canavarını yarattı, Kürt canavarını yarattı, dindar canavarını yarattı, Hizbullah çıktı, El Kaide’nin uzantıları çıktı ya da şeriat, takiyye gibi durumları çok yakın zamanda yaşadık. Başbakan Erdoğan bu geleneğin tam bir devamını sağlıyor. Yani askeriye ile olan ilişkisinde de bir canavar yaratıp suçları üzerine atmasında, bizim 10 yıllardır müşteki olduğumuz modelin yeniden üretimini sağlıyor. Oysa biz, bütün bu modeli kıracak diye ona az da olsa bel bağlamıştık. Ona hiçbir zaman oy vermedim ama zaman zaman köşemde takdis ve tasdikimi verdim. Bu benim için çok önemli. Görüyorum ki; kandırılmışım. Ben öyle hissediyorum kendimi."




Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Ertuğrul 10 yıl önce

artık yeter mi diyorsunuz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku