Gündem:
POLİS'ten 'NOKTA BASKINI'

POLİS'ten 'NOKTA BASKINI'

Nokta Dergisi'ne polis baskını

Nokta dergisi hakkında, 18'inci sayısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret edildiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emniyete gönderdiği yazıyla sabah saatlerinde yapılan polis baskının ardından toplatılma kararı alındı.

Dergi 8 yıl aradan sonra tekrar başladığı yayın hayatındaki 18'inci sayısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın şehit cenazesi önünde selfie çekerken görüldüğü bir görsel tasarlamıştı.

Bugün bayilerde olması beklenen, ancak yasaklandığı belirtilen derginin kapağı, sosyal medyada büyük tartışma konusu olmuştu.

Savcılık onayıyla toplatıldı


İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda "Nokta Dergisi'nin 18. sayılı nüshasında söz konusu derginin Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren içerikte olduğu değerlendirildiğinden söz konusu dergini toplatılması amacıyla derginin adresinde arama yapılması, derginin nüshasının toplatılması, Twitter hesabının erişime engellemesi" talebinde bulundu. Talebi değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökhan Yolasığmaz, emniyetin talebine olumlu cevap vererek kararı onayladı. Kararın ardından polis ekipleri "Terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla derginin 18. sayısını topladı.


Dergi bayilere ulaşmadı


Avukat Kadir Kökten,"Derginin dağıtılmasının ardından savcılık derginin toplatılması kararı veriyor. Kanun gereği 24 saat içinde savcının Sulh Ceza Hakimliği'nden karar çıkarması gerekiyor. Şuana kadar karar çıkmadı" dedi. 


Nokta Dergisi Yayın Koordinatörü Ertuğrul Erbaş "Dergi basıldı ve dağıtım ofislerine gönderildi. Dergiler bu ofislerde toplatıldı. Bayilere ulaşmadı" dedi.


Nokta Dergisi’nin Twitter adresinden yapılan açıklamada, “Ve polis NOKTA’nın ofisinde..! 
2007’de askeri vesayetin emriyle baskın yapılan NOKTA’ya bugün sivil vesayetin emriyle gece baskını yapılıyor” denildi.

Nokta Dergisi’nin Twitter adresindeki diğer açıklamada, operasyon hakkında “Polislerin konuşmalarına bakılırsa dergi toplatılacak ve dağıtımı engellenecek..!” bilgisi verilirken, “NOKTA’yı sabah okuyucu ile buluşturmamak için büyük bir çaba sarfediliyor…” açıklaması yapıldı.

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven, polis baskınını Twitter hesabından "Polis an itibariyle ofisimize intikal etti. Saat 01.30... Nokta toplatılacak sanırım. Asker 2007'de baskına sabah gelmişti. Sivil! baskın gece 1.30'da" sözleriyle duyurdu.

Cevheri Güven, derginin tartışmalı kapağının Guardian'ın Tony Blair için hazırladığı bir kapaktan esinlenildiğini belirtti.







Nokta dergisi 18 Mayıs Pazartesi günü yayın hayatına geri dönmüştü. Derginin yeni yayın çizgisinin Cemaat'e yakın olduğu iddia ediliyor.


Dergi son olarak Alper Görmüş yönetiminde 2007’de çıkmış ve Ergenekon soruşturması öncesi “Darbe Günlükleri” kapağıyla çok tartışılmıştı. Bir süre sonra ise yayın hayatına son vermişti.






Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku