Gündem:
REUTERS: 'TÜRK ASKERİ MUSUL'DAN ÇEKİLİYOR'
REUTERS'TEN İDDİA: 'TÜRK ASKERİ MUSUL'DAN ÇEKİLİYOR'

Reuters, Türkiye'nin Musul'daki Başika kampındaki askerlerinin bir bölümünün yeni düzenleme kapsamında kuzeye doğru intikal ettiğini duyurdu. Türk askerinin Kuzeye doğru intikal ettiği haberini Anadolu Ajansı da doğrulayıp abonelerine servis etti.

400 asker 25 tank yeniden tanzim

Türkiye, Irak’la gerilime yol açan Musul yakınlarındaki Başika kampına yaptığı askeri yığınağı aradan 10 gün geçtikten sonra kısmen geri çekti.

Bağdat’ın yanısıra, Tahran ve Moskova’nın da tepkisine neden olan 400 kadar asker ve 25 kadar tanktan bir kısmının bu sabah Irak’ın kuzeyinde bir başka yere intikal ettiği bildirildi.

Askeri kaynaklar yapılanın “çekilme” değil “yeniden tanzim olduğunu” belirterek, “Başika’daki Türk unsurlarından bir kısmı yeni düzenleme kapsamında kampın kuzey bölgesine intikal ettiler, 10-12 araçlık bir konvoydan oluşan askeri birlikte zırhlı araçlar ve tanklar da yer alıyor” bilgisini paylaştılar.

REUTERS: TÜRK ASKERİ KUZEYE İNTİKAL ETTİ

Reuters'ın haberine göre askeri kaynaklar, Türkiye'nin Irak'ın Musul kenti yakınlarındaki Başika kampındaki askerlerinin bir bölümünün yapılan yeni düzenleme kapsamında kuzeye doğru intikal ettiğini söyledi.

Reuters'a konuşan kaynaklar geçen Cuma günü Başbakanlık tarafından açıklanan "yeni düzenleme"yi hatırlatarak bu çerçevede Başika kampındaki Türk askerlerinin bir bölümünün kuzeye doğru intikal ettiğini belirtti.

HAKAN FİDAN VE FERİDUN SİNİRLİOĞLU BAĞDAT'A GİTMİŞTİ

Türkiye'nin önceki hafta Başika kampına gönderdiği Türk askerleri Bağdat yönetiminin tepkisine neden olmuş, konuyla ilgili olarak MİT müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu Bağdat'a giderek temaslarda bulunmuştu.

Bu ziyaretin ardından Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Başika'daki kampa yönelik son dönemde yoğunlaşan güvenlik riskleri nedeniyle artırılan koruma gücüne mensup askeri personelin alandaki eğitim ve güvenlik durumuna göre yeniden tanzimi hususu da Irak Hükümeti'nin hassasiyeti dikkate alınarak kararlaştırılmıştır" denilmişti.

Ancak bu açıklamaya rağmen Bağdat yönetimi konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin gündemine getirmeye karar vermişti. (Reuters)

ANADOLU AJANSI DA DOĞRULADI

Anadolu Ajansı da haberi doğrulayarak şu haberi servis etti:

"Irak'ta Başika bölgesindeki konuşlu Türk askeri unsurlarından bir kısmının, yeni bir düzenleme kapsamında Irak'ın kuzeyine intikal ettiği öğrenildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Musul'daki Başika bölgesinde konuşlu Türk askeri unsurlarından bir kısmı, aralarında tankların da bulunduğu 10-12 araçlık konvoyla yeni bir düzenleme kapsamında Irak'ın kuzeyine intikal etti.

Söz konusu intikalin, yeni bir düzenleme kapsamında yapıldığı vurgulandı. 


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku