Gündem:
ROKETATAR GÖSTEREN RUS GEMİSİNE DENİZALTI'LI TAKİP
ROKETATAR GÖSTEREN RUS GEMİSİNE DENİZALTI'LI TAKİP

Rus savaş gemisine İstanbul Boğazı'nda denizaltılı takip

Rus donanmasına ait Caesar Kunikov adlı savaş gemisi, Türk donanmasına ait bir denizaltı kontrolünde İstanbul Boğazı'ndan geçti. Aynı gemi 4 Aralık'ta boğaz geçişi sırasında güvertedeki bir Rus askerin omzunda füze taşımasıyla tartışmaya neden olmuştu.




Ege Denizi'nden gelerek dün Çanakkale Boğazı'nı geçen 125 metrelik "Ropucha-I" sınıfı 158 borda numaralı "Caesar Kunikov" adlı gemi, Marmara Denizi'ne geldi.

Sarayburnu önünden ilerleyerek İstanbul Boğazı'nı geçen Caesar Kunikov, daha önce güvertede omuzunda füze taşıyan bir asker nedeniyle iki ülke arasında krize neden olmuştu.  Savaş gemisi bu kez İstanbul Boğazı'ndan geçerken güvertede bulunan askerlerin silahsız olduğu dikkat çekerken, bazı üniformalı askerlerin, kamera ve fotoğraf makineleriyle çekim yaptıkları görüldü.




Boğaz geçişinde hızla yol alan gemiye sahil güvenlik botu eşlik etti. Rus savaş gemisi, Türk donanmasına ait bir denizaltı kontrolünde geçti. Denizaltı, 3. Köprü açıklarında yüzeye çıkarak takibi bıraktı.

10 GÜN ÖNCE FÜZEYLE GEÇTİ

'Caesar Kunikov'un 4 Aralık'ta İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında güvertedeki bir Rus askerinin omzunda füze taşıdığı görülmüştü.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku