Gündem:
RUSYA'yla İLİŞKİLER DERHAL DÜZELTİLMELİDİR, YARIN ÇOK GEÇ OLUR!

RUSYA'yla İLİŞKİLER DERHAL DÜZELTİLMELİDİR, YARIN ÇOK GEÇ OLUR!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün partisinin İstanbul İl Merkezinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Perinçek toplantıda Antalya’da turizmciler ve üreticilerle gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin bilgiler vererek,  Rusya krizini çözmeye yönelik Parti’nin girişimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Perinçek’in açıklamaları şu şekilde:


3 Nisan Pazar ve 4 Nisan Pazartesi günleri Antalya’daydım. Otel ve iş sahiplerinden çalışanlara kadar turizm alanında hayatını kazananlarla toplantılar yaptım. Ayrıca sebze ve meyve üreticileriyle ve esnafla görüştüm. Özet ve sonuç: Ekmek ve güvenlik davamız ile Rusya dostluğu buluşmuştur.

Geçen yıl Rusya’dan yalnız Antalya’ya gelen turist sayısı 2 milyon 800 bin, Türkiye’ye gelen 3 milyon 400 bin. Almanya’dan gelen turist 5 milyon 200 bin. 

GEÇİM KAYNAĞI: RUSYA DOSTLUĞU

Rusya’dan gelenler, daha çok Antalya, Marmaris ve Bodrum’da konaklıyorlar. Turizm işletmecileri, otel sahipleri ve çalışanları, otel ve restoranların mobilya ve döşemelerini yapanlar ve tamir hizmeti verenler, yiyecek üreten ve satanlar, nakliyeciler, çarşı esnafı ve şoförler, özetle yöre halkı, denebilir ki Rusya dostluğuyla geçimini sağlıyor. Ayrıca Antalya’ya yerleşmiş olan 100 bin Rus var. Onlar bizden olmuşlar.  

GÜVENLİK VE BARIŞ İÇİN RUSYA DOSTLUĞU

Rusya dostluğu, aynı zamanda güvenliğimiz için de önceliklidir. Mehmetçiğimiz ve polisimiz, Bölücü Terör Örgütü elemanlarını hendeklere gömüyor. Ancak Terör Örgütü Suriye ve Irak’ın kuzeyinden besleniyor. Oralardaki ABD üslerinde eğitiliyor, donatılıyor, silahlandırılıyor ve yeniden Türkiye’ye gönderiliyor. 


Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğü, Türkiye için güvenlik ihtiyacıdır ABD ve İsrail, PKK’nın kolu olan PYD’yi destekliyor ve Suriye’nin kuzeyinde bir federe devlet oluşturma iddiasındalar. Herkes görüyor: Vatan Savaşımız, artık ülkemiz sınırlarını aşan bir stratejiyle ve siyasetle kesin zafere ulaşacaktır. Burada da bölge ülkeleri ve Rusya ile işbirliği zorunlu. ABD, İsrail ve piyonları PKK/PYD’nin en büyük korkuları, Ankara ile Moskova’nın el ele vermesidir. 


Güvenlik ve ekonomi alanlarında işbirliği yapmak durumunda olduğumuz Suriye, Lübnan, Irak, İran ve Azerbaycan gibi bölge ülkeleri,  Rusya ile birlikte hareket ediyorlar. 


Rusya dostluğu, Türkiye açısından bölgedeki kardeş ülkelerle ve Çin’le işbirliği açısından da zorunludur. 


Öte yandan ABD ile ilişkilerimizi normalleştirmek için de Rusya ve bölge ülkeleriyle işbirliğine ihtiyacımız var. ABD’nin Türkiye-Rusya dostluğu karşısında saygı göstermek dışında bir seçeneği bulunmuyor.

STRATEJİK ORTAKLIK

Rusya, herhangi bir ülke değil, en büyük ticaret ortağımız. İkincisi Çin ve Üçüncüsü Almanya. Türkiye ekonomisi Avrasya’da nefes alıyor. Türkiye’nin enerji güvenliği de Asya’da. Petrol ve doğal gazı, Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya’dan alıyoruz. 


Bütün olarak bakınca, Türkiye-Rusya işbirliği stratejik boyuttadır. Rusya bizim stratejik ortağımız. Türkiye’nin yönetimine kim gelirse gelsin, buna mecburdur. Rusya için de aynı zorunluluk geçerli. 

RUSYA’YA AÇILAN KAPIMIZ

Antalya, Türkiye’nin Rusya’ya açılan penceresidir ve kapısıdır. 


Antalya, aynı zamanda şu an Türkiye ekonomisinin nabzıdır. Antalya’nın sermaye sahipleri ve emekçileri, size o nabız atışlarının raporunu veriyorlar. İflaslar ve işten atmalar başlamış bulunuyor. Hava ağırlaşıyor ve acil önlem alınmazsa, Haziran ayında kopacak fırtına, bütün Türkiye ekonomisinde derin sarsıntılara neden olacaktır. Şu anda Antalyalı iş adamlarının bankalara borcu 11 Milyar Dolar boyutundadır. Türkiye’nin bir yıl içindeki yakıcı borcunun 250 milyar dolara yakın olduğunu dikkate alırsak, karşılaşacağımız tablo konusunda gerçekçi değerlendirmeler yapabiliriz.

ACİL ÖNLEM

Stratejik çözüm bellidir: Borçlanma ekonomisinden üretim ekonomisine geçmek zorundayız. 


Bir de kısa süreli yakıcı çözümler var. Rusya ile dostluk, acil önlemler içinde birinci sıradadır. Bu yönde atılacak kararlı adımlar, birkaç ay içinde etkisini gösterecektir. 


Yarın çok geç olur. Rusya ile ilişkileri düzeltmek için derhal kolları sıvamak, şarttır. 

RUSYA İLE DOSTLUĞUN HALK DİNAMİĞİ

Bugün Ege ve Akdeniz kıyılarında ve tarım alanlarında, emekçiden esnaf, zanaatkâr ve sermaye sahibine kadar herkesin kulağı Rusya haberlerindedir. Bütün halk Rusya dostudur. 


Rus uçağının pilotunu öldürmekten zanlı Alpaslan Çelik’in İzmir’de tutuklanması, halkta bir umut yarattı. Herkes, cesur ve kararlı adımlar bekliyor. Yalnız Rusya’dan gelecek konukların değil, Alman turistlerin sayısını da o kararlı adımlar belirleyecektir.

VATAN PARTİSİ İŞBAŞINDA

Biz Vatan Partisi olarak, yapıcı bir çalışma içindeyiz. Hem Rus devleti ile görüşüyoruz, hem de Türkiye’yi yönetenlerin derhal harekete geçmeleri için çaba gösteriyoruz. Bazı sonuçlar almaya başladık. 

Akdeniz ve Ege halkı başta olmak üzere bütün milletimizin bu çalışmalarımızı umutla izlediğini biliyoruz.

Milletimizden talebimiz, Rusya ile işbirliği için seferber olmaktır. Vatan Partisi olarak, bu seferberliği örgütleyeceğiz ve kısa zamanda sonuç almak için gereken her girişimin içinde olacağız.

Ermeni Soykırımı yalanını da, doğru strateji, doğru siyaset, en geniş seferberlik ve özgüvenle kökten çözdük. Yaparız dedik mi yaparız.

Söz veriyoruz, Rusya kapısını açacağız.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku