Gündem:
SAĞLIKÇILAR DİYARBAKIR'da YÜRÜDÜ!

SAĞLIKÇILAR DİYARBAKIR'da YÜRÜDÜ!

Diyarbakır'da sağlık çalışanlarından sessiz yürüyüş

Diyarbakır'daki sağlık çalışanları, düzenledikleri sessiz yürüyüşün ardından yaptıkları ortak açıklamada, "Beyaz önlüklerimiz barışı temsil etmektedir, önlüklerimizi kana bulamayın. Beyaz önlüklerimiz beyaz kefenlerimiz olmasın" dedi.

Aralarında, Tabip Odası, Sağlık ve Hizmet Emekçileri Sendikası, Eczacılar Odası, Pratisyen Hekimlik Derneği, Aktif Aile Hekimlik Derneği ve Mezopotamya Toplum ve Sağlık Derneği üyeleri, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınamak için Selahattin Eyübi Devlet Hastanesi'nden Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü'ne sesiz yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşün ardından hazırlanan ortak açıklamayı yapan Diyarbakır Pratisyen Hekimlik Derneği Başkanı Dr.Civan Gökalp, 7 Haziran seçimleri sonrasında ülkenin içine çekilmek istenildiği savaş ve kaos ortamından herkes gibi, sağlık çalışanları olarak da olumsuz bir şekilde etkilendiklerini ifade ederek, "Savaş ortamında bile korunması gereken sağlık tesisleri, ambulanslar ve sağlık personeli Türkiye'de ilk defa saldırıya uğradı. Sivillerin, çocukların ve kadınların öldürülmeleriyle birlikte, sağlık personeli ve sağlık tesislerine yapılan saldırılar devam ediyor. Sağlık personelleri tehdit edildi, başlarına silah dayatıldı, zorla çatışma ortamına götürülmek istenildi, aile sağlık merkezleri basılıp, kurşunlandı. Ve artık yüreğimizin dayanamadığı, hepimizi kahreden eczacılarımız, hemşirelerimiz ve doktorlarımız öldürüldü. Saldırılar kimden gelirse gelsin tüm bu saldırıları şiddetle kınıyoruz" dedi.

Dr. Gökalp, tüm bu olayların bir an önce aydınlatılmasını istediklerini, sağlık hizmeti yapan kendilerinin bir kez daha "Artık yeter" diye haykırdıklyarını ifade ederek, "Beyaz önlüklerimiz barışı temsil etmektedir, önlüklerimizi kana bulamayın. Beyaz önlüklerimiz beyaz kefenlerimiz olmasın. Bizler yaşatmak için varız. Kurşunun çıktığı namlu kimin olursa olsun, bizleri katletmemeli, yaşam haklarımızı ellerimizden almamalılardır. Bizler mesleklerimizi icra ederken ırk, dil, din, cinsiyet, siyasi düşünce ve toplumsal sınıf ayrımlarını asla gözetmiyoruz. Sağlık çalışanları olarak, içtiğimiz yemin gereği, kim olursa olsun, anne rahmine düştüğü andan itibaren insanlara ve insanlığa hizmet ediyoruz. Beyaz önlüklerimiz  barışın, kardeşliğin, huzurun, sağlığın sembolüdür. Bir an önce ülkede barışın tesis edilmesi, ölüm ve savaş politikalarından vazgeçilmesi gerekmektedir" dedi.

Açıklamanın ardından sağlık çalışanları olaysız dağıldı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku