Gündem:
SALDIRGAN ÇEVİK KUVVET POLİSİ ÇIKTI
SALDIRGAN ÇEVİK KUVVET POLİSİ ÇIKTI

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen saldırganın kimliği açıklandı. Saldırgan 1994'te Söke'de doğan, çevik kuvvet görevlisi polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş. Altıntaş'ın görev yeri ise Ankara Emniyet Müdürlüğü.

İÇİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA: SALDIRGAN POLİS

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karlov'un öldüğünü Güven hastanesi önünde Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir açıklama yaptı.

Soylu açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün saat 19.05 sularında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Rusya Büyükelçisi sayın Karlov'un konuşması esnasında silahlı bir saldırIya uğramıştır. Kaldırıldığı Güven hastanesinde 19.53'te hayati bulguların olmadığı tespit edilmesine rağmen canlandırma müdahalesi yapılmış, cevap alınamamış ve kıymetli dostumuz hayatını kaybetmiştir. Dostumuz Rusya Federasyonu'na Rusya halkına ve ailesine başsağlığı dileklerimiz iletiyoruz. Acılarını yürekten paylaşıyoruz. Saldırı duyulur duyulmaz olayın yakınında bulunan Çankaya Polis merkezi yetkilileri müdahale etmişler. Çatışma devam ederken özel harekat ekipleri gelmiş. Saldırgan etkisiz hale getirilmiştir. Saldırgan 24 Haziran. 1994 Aydın Söke doğumlu Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı. Söke Cmhuriyet Anadolu Lisesi mezunu İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu mezunu ve halen çevik kuvvette görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş. Olay esnasında yaralananlar Güven hastanesine getirilmiştir. Yaralılardan Anıl Değer taburcu olmuştur. Diğer yaralılar tedavi altın. Bağlantıları araştırılyyor. Bu terör eylemi Türkiye Rusya ilişkilerine yönelik gerçekleştirilmiş bir eylemdir. Özellikle ilişkilerin çok yoğun old. bir dönemde gerçekleştirilen bu acımasız terör eyleminin Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun old. ve milletimizin emanetinde olan bir dostumuza haiyane eylemi kınıyoruz. Dışişleri Bakanımız Rusya'da. MSB yarın Rusya'ya uçacaktı ve yarın çok önemli bir toplantıyı gerçekleştireceklerdi. Bu suikast bizi ve derinden etkilemiş derinden yaralamıştır."

Saldırganın saldırıdan sonra attığı ilk sloganın El Kaide'ye ait olduğu belirtilirken Arapça sözlerin Türkçe anlamının "Biz cihada tabiyiz" olduğu belirtildi.


Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku