Gündem:
SALDIRGANIN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

SALDIRGANIN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin gözaltına alınan 9 kişiden 4'ü serbest bırakıldı.

Alınan son dakika haberine göre; Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün (60) Çubuk Jandarma Komutanlığı’ndaki sorgusu sürüyor.  Osman Sarıgün’ün, jandarmadaki ilk ifadesinde, kalabalık arasında galeyana gelerek, Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk attığını söylediği belirtildi. Sarıgün’ün, terör bağlantısı ise tespit edilmediği bildirildi.

Diğer 8 kişiden 3’ünün savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldığı, birisinin ise adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

9 KİŞİDEN BİRİ KADIN 4’Ü DAHA SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı olayında gözaltına alınan şüphelilerden biri kadın 4’ü daha savcılık sorgusu için adliyeye getirildi. Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden jandarmadaki işlemleri tamamlanan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Kılıçdaroğlu’na şehidin cenaze töreninde yapılan saldırının ardında başlatılan soruşturma kapsamında 9 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Bunlardan 5’i ilk etapta savcılığa sevk edildi. Bu şüphelilerden sorgusu tamamlanan 3 kişi savcılık tarafından serbest bırakılırken, biri de adli kontrol şartı istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Şüphelilere, “halkı suç işlemeye teşvik”, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” ve “kamu görevlisini görevinden dolayı yaralamamak” suçları isnat edildiği belirtildi.

GÖZALTINA ALINAN BİRİ KADIN 4 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Bu arada, sabah adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3’ünün savcılık tarafından serbest bırakılmasından sonra, adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüpheli de serbest bırakıldı.

SALDIRGANIN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Kılıçdaroğlu’na yumruk attığı sırada kameralara yansıyan Osman Sarıgün’ün gözaltı süresi ise savcılık sorgusu ardından uzatıldı.

TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI TESPİT EDİLEMEDİ

Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, şüphelilerin herhengi bir terör örgütü ile irtibatının tespit edilemediği; ancak soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi. Jandarma ekiplerinin olay anında çekilen görüntü kayıtlarını incelediği ve soruşturma kapsamında yeni gözaltıların olabileceği de belirtildi.

Öte yandan, olayın yaşandığı Akkuzuluk Mahallesi’nde, Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer, mülkiye müfettişi ve jandarmadan bir yetkili incelemelerde bulundu.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, “Olayla ilgili 5 şüphelinin de Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığında ifade işlemleri devam etmektedir. Olaya karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilerin kimlik tespiti ve araştırılması işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araştırılmaktadır” denildi.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku