Gündem:
SALDIRININ PLANLAYICISI İŞTE O HAİN

SALDIRININ PLANLAYICISI İŞTE O HAİN

Hakkari’nin Çukurca İlçesinin karşısındaki Metina Vadisi ile Derecik İlçesi karşısındaki Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde 17 Nisan 2022’de başlatılan Pençe Kilit hava destekli kara harekatı bölgesindeki 1740 rakımlı tepeye 12 Ocak günü düzenlenen hain saldırıda 9 askerimiz şehit edilmişti. 

PKK’lı hainlerin üs bölgesine sızma girişimi engellenirken, bölgeye düzenlenen hava harekatı ve nokta operasyonlarda hain saldırıyı gerçekleştiren çok sayıda terörist de silah ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. 

Öldürülen grup sorumlusu ve sözde tim sorumlusu bazı teröristlerin üzerlerinde ele geçen örgütsel dokümanlar ve dijital materyallerin incelenmesi ve Mehmetçiğin bölgedeki dinleme ve keşif faaliyetleri ile teröristlerin kendi aralarındaki kriptolu telsiz kestirmeleriyle olayın terör örgütünün lider kadrosundaki teröristlerce haftalar öncesinden planlandığı tespit edildi. 

Teröristlerin kar, tipi, sis ve puslu hava için fırsat kolladıkları, buna ilişkin ani değişkenlik gösteren hava durumunu yakın takip ederek özellikle hava araçlarının faaliyetinin olmadığı kapalı havada saldırı için önceden hazırlık yaptıkları ve buna dair bölgede barındıkları tespit edilen terörist elebaşlarından talimat bekledikleri bildirildi. 

9 askerimizin şehit edildiği hain saldırıyla ilgili Metina vadisi içinde barındıkları gerek öldürülen teröristlerin üzerlerindeki dokümanlardan, gerekse bölgedeki telsiz sinyalleri ve ele geçirilen yer altı sığınaklarındaki dijital materyallerin çözümlemelerinden anlaşılan lider kadrodaki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar da kesintisiz devam ediyor. 

Saldırıyı gerçekleştiren terörist gruba talimatı veren ve saldırının planlamasını ve koordinasyonunu sağlayan lider kadrodaki teröristlerin halen Metina ve Zap Vadisi içinde oldukları belirlenen Sadun Karabela kod adlı Mustafa Çelik, Rızgar Ersi kod adlı Abdulcelil Yılmaz, Zozan kod adlı Emine Serinyel ile Doktor Rubar kod adlı İbrahim Kurtal, Haki Gabar kod adlı İskan Akyüz ile Sedat kod adlı Abdulkadir Zenger oldukları tespit edildi. 

Öldürülen teröristlerin üzerlerinde ele geçen kamera kayıtlarında, saldırı öncesi bir mağara içerisinde onlarca teröristin toplandığı ve adı geçen yönetici teröristlerin de alt kademe teröristlere üs bölgeleri ve uzak emniyet timlerinin konumlandığı bölgelerle ilgili yere serdikleri basit kroki üzerinde saldırıyı nasıl ve ne şekilde gerçekleştireceklerine dair talimat verdikleri belirlendi.

Anahtar Kelimeler
şehitHakkariTerörPkk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

FED FAİZİ KARARINI AÇIKLADI
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Haberi Oku