Gündem:
SANATÇILARDAN 'VATANI BÖLDÜRTMEME' SÖZÜ!

SANATÇILARDAN 'VATANI BÖLDÜRTMEME' SÖZÜ!

TÜRKİYE SANATÇILAR BİRLİĞİ MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDADIR!

Türkiye Sanatçılar Birliği bir basın açıklaması gerçekleştirerek artan terör olaylarına tepki verdi. Sanatçılar adına konuşan Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil Mehmetçiğin yanında olduuklarını belirterek “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu vatan mücadelesinde, biz sanatçılar ve aydınlar, Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” dedi.


İnci Özdil'in açıklaması şöyle;


Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu vatan mücadelesinde, biz sanatçılar ve aydınlar, Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu mücadele bir vatan mücadelesidir, teröre karşı yapılan bir savaştır. Karşımızdaki düşmanın ABD ve AB güdümlü olduğu apaçık ortadadır. ABD’nin “Bizim kara gücümüz.” dediği PKK terör örgütünün emperyal güçlerin taşeronu olduğu tüm milletimiz tarafından bilinmektedir.

Türkiye’nin vatansever sanatçıları olarak bu cennet vatanı dağ eşkıyalarına ve düşman kuvvetlerine bırakmayacağımızı duyuruyoruz.

Vatanımızı böldürtmeyeceğiz!

Millet-Ordu el ele vatanımızı sonuna kadar savunacağız!

Kardeşi kardeşe düşman ettirme planlarınızı çökerttik, BOP projelerinizi de sonsuza kadar çöpe atacağız!

Şanlı tarihimiz bu milletin kararlılığı ve zaferleri üzerine kurulmuştur. Zafer ve bağımsızlık milletimizin karakteridir. Vatanımızın bekaası, bölünmez bütünlüğü ve sonsuz varlığı söz konusu olduğunda ten ve can bu vatan topraklarına bırakılır, fedai ruh öne çıkar. Bu milleti İstiklal Savaşı ile kurduk, bu temellerle kimseyi oynatmayız.

Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i ile hepimiz biriz, hepimiz Türk milletiyiz. Bölgedeki Kürt kardeşlerimizin huzura, barışa ve devletimizin sıcak ellerine kavuşması için topyekûn terörü yerle bir edeceğiz, oradaki can kardeşlerimizi terör belâsından kurtaracağız. Milletimiz bu kararını Türkiye’nin her yerinde, meydanlarda haykırmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve emniyet güçlerimizin kararlı bir şekilde vatana sahip çıkmaları sonucu, Türkiye terör belâsından kurtuluş sürecine girmiştir.

"Yurtta Barış, Dünyada Barış"a İnanıyoruz!

Türkiye’nin sanatçıları olarak bizler komşu ülkelerle barış istiyoruz. Komşularımızla barış, Türkiye’deki barışın teminatıdır.

Suriye yönetimi ile bozulan ilişkilerin derhal düzeltilmesini istiyoruz. Bizler Suriye, İran, Irak, Mısır, Lübnan, Rusya ve Azerbaycan gibi komşu ülkelerle barış ve uyum içinde yaşamak istiyoruz. Güçlü ekonomik işbirliğinin ve güçlü kalkınmanın, ülkemizin bekaasına kastetmiş yaşlı AB ülkeleri ve bölgemizde çökmüş ABD ile değil, ortak tarihi ve coğrafî temellere dayanan kardeş kültürlere sahip Batı Asya ülkelerinde olduğuna inanıyoruz.

Türkiye Sanatçılar Birliği, başta Suriye olmak üzere komşu ülkelerle barış ve kardeşliğin yeniden oluşturulmasında ülkeler arası bir sanat köprüsü kurarak her türlü desteği vermeye hazırdır.

Açılım Sürecini Lanetliyoruz!

Türkiye Sanatçılar Birliği olarak bizler açılım süreci adı altında “Türkiye’yi bölme planlarını“ lanetliyoruz! Çözüm süreci, açılım süreci, barış-demokrasi yalanlarıyla topraklarımızı terör örgütünün ve düşman kuvvetlerinin pazarı haline getiren yöneticileri affetmiyoruz. AKP ve HDP yöneticilerinin yüce divanda yargılanmaları kaçınılmazdır.

Meclis’te Terörist İstemiyoruz!

Meclis’te teröriste yardım ve yataklık eden yiyecek, silah ve mühimmat sağlayan PKK uzantısı partiyi lânetliyoruz. PKK’yı baş tacı eden ve PKK uzantılarının meclise girmesine yardım eden, ülkemizin geldiği sürece sessiz kalıp hiçbir şey yapmayan milletvekillerini kınıyoruz!

“Vatanın bölünmez bütünlüğünü, Türk milletinin varlığını ve anayasasını tartışır hale getiren” milletvekillerine sesleniyoruz. Ettiğiniz yeminin gereğini yapmanın ve ettiğiniz yemininize sahip çıkmanın zamanı gelmiştir. Sizlere milletin verdiği emir ve görev budur! Çünkü millet asıl, siz ise vekilsiniz. Ettiğiniz yemine ihaneti bu millet asla affetmeyecektir, mutlak bir gün hesabı sorulacaktır.

Devletin içinden, meclis başta olmak üzere, KCK yapılanmalarının, belediyelerin, dernek ve sendikalar içinde yuvalanmış bölücü terör unsurlarının derhal temizlenmesini istiyoruz.

Anayasamıza Dokundurtmayacağız!

Meclis çoğunluğunu sağlayarak Türkiye Cumhuriyeti anayasasını değiştirmeye kalkanlara, bunu yaptırtmayacağımızı bir kez daha duyuruyoruz. Değiştirilemez maddeleri değiştirip, başkanlık sevdasıyla yanıp tutuşanların bu sevdaları 1 Kasım’da kursaklarında kalacaktır.

Seçimlere Kadar Bir An Önce Türkiye’de Birliğin Oluşturulmasını İstiyoruz!

Atatürk ilke ve devrimine sahip çıkan, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanan, Türkiye Cumhuriyeti anayasasına, sanatçısına, aydınına, ordusuna ve milletine sahip çıkan vatansever, önce vatan diyen partilerin ve kuruluşların, kitle örgütlerinin, halkımızın “AKP iktidarına ve zulmüne karşı” güç birliği yaparak omuz omuza, ülkemizin 1 Kasım seçimlerine güçlü bir şekilde girmesi için birleşmeleri gerektiğine inanıyoruz. 1 Kasım günü ülkemizin ve milletimizin özgürlüğüne kavuştuğu ve bir kez daha saltanatı yıktığı zafer günü olacaktır.

Türkiye Sanatçılar Birliği olarak, şanlı ordumuz Türk Silahlı Kuvvetlerimizi, emniyet güçlerimizi ve korucularımızı vatan mücadelesindeki kararlılıklarından dolayı kutluyor, yürekten şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz.

Vatan savunmasında şehit düşen kahraman askerlerimize, subaylarımıza, polisimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.

Kahraman gazilerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını yürekten temenni ediyoruz.

DAYAN MEHMEÇİK,

TÜRK MİLLETİ SENİNLE!

YÜREKLER SENİNLE ATIYOR,

NEFESLER SENİNLE BİRLİKTE ALINIYOR.

HALKIMIZ VE VATANIMIZ SANA MİNNETTARDIR.

MEHMETÇİK ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ!

BİR DOĞARIZ, BİNLER OLURUZ

ÇÜNKÜ HEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ!



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku