Gündem:
ŞEHİTLERİMİZE ACI VEDA...!
ŞEHİDİ ALKIŞLARLA KARŞILADILAR

Şehit Adem Döğüşğen'in cenazesi ilk olarak merkez Antakya İlçesi'nde mezarlıktaki morga getirildi. Burada yapılan tören hazırlıklarının ardından şehidin cenazesi helallik için Büyüldalyan Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Anne Süheyla Döğüşğen ve yakınları, şehidin cenazesini Arapça ağıtlar ve alkışlarla karşıladı. Oğlunun fotoğrafını öpüp ağıtlar yakan Süheyle Döğüşğen sinir krizi geçirdi. Güçlükle ayakta duran baba Musa Döğüşğen ise oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutuna kapanıp ağladı.

Cenaze daha sonra omuzlara alınarak tören için Büyükdalyan İlköğretim Okulu'nun bahçesine getirildi. Şehit Adem Döğüşğen, kılınan cenaze namazının ardından ailesinin isteği üzerine ailesi Antakya Şehitliği yerine mahalle mezarlığında göz yaşları arasında toprağa verildi. Şehidin cenaze törenine Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz, İskendeurn Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla İlhan, 39 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atıç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Hasan Polat, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

ŞEHİDİ, BİN 600 NÜFUSLU KÖYDE 6 BİN KİŞİ UĞURLADI

Helikopterle Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'ne getirilen şehit piyade er Berat Sağırkaya'nın cenazesi ilk olarak Çamardı İlçesi'ne Bağlı Burç Köyü'ndeki baba ocağına götürüldü. Burada şehidin annesi Nebile Türken, üvey babası Bahattin Türken ile kız kardeşi Gamze tabuta sarılıp ağıtlar yaktı. Helallik alınmasının ardından şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutu köy mezarlığına getirildi. Niğde Müftüsü Alaattin Gürpınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Berat Sağırkaya gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Bin 600 nüfuslu Burç Köyü'nde şehidin cenaze törenine yaklaşık 6 bin kişi ile birlikte İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Ak Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Bahadır Köse, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Akdoğan, askeri ve mülki erkan katıldı.

İZMİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Suriye tarafından gelen silahlı grupların açtığı ateş sonucu yaralanan Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şahan'ın, İzmir Kavaklıdere Mahallesin'deki baba evine ateş düştü. Terhisine 3 ay kaldığı öğrenilen şehit Yiğit Şahan'ın evine büyük Türk Bayrağı asıldı. 

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, tedavi gördüğü Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında olan Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şahan'ın şehit oldu. Dün sabah saatlerinde oğullarının durumunu öğrenmek için İbrahim Şahan ve Melek Şahan Uçakla Şanlıurfa'ya gittiği ve şehit haberini orda aldıkları öğrenildi. Şehit Yiğit Şahan'ın annesi ve babası durumu İzmir'deki Kavaklıdere Köyü'nde yakınlarına bildirince büyük üzüntü yaşandı. Şehidin evine büyük bir Türk Bayrağı asıldı. Diş protez teknisyeni olan ve askere gitmeden sevdiği kız ile sözlendiği belirtilen şehit Yiğit Şahan'ın dedesi Remzi Akgün, "Yiğit yaralı olduğu için Anne ve babasını dün sabah saatlerinde uçakla Şanlıurfa'ya gönderdik. Bize anne eve babası arayarak söyledi. Başka analar başka evlatlar bu şekilde telef olmasın, milleti birbirine kırdırıyorlar. Söyleyebilecek bir şey yok “dedi. 

Şehit Yiğit Şahan'ın cenazesi yarın saat Şanlıurfa'dan İzmir'e getirileceği ve düzenlenen törenin ardından Kavaklıdere Camii'nde öğle namazına mutakıp kılınacak cenaze namazının ardından mahallenin mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi. 

AYNI MAHALLEDEN İKİNCİ ŞEHİT 

Kavaklıdere Mahallesi'nde Şehit Yiğit Şahan'ın yaşadığı sokakta oturan Nevzat Gül'ün de 1994 yılında Siirt'in Şirvan İlçesi'nde şehit olduğu ve aynı kaderi paylaştıkları öğrenildi.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku