Gündem:
SENDİKALARDAN ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

SENDİKALARDAN ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

TÜRK-İŞ'in hesaplamasına göre Kasım ayında açlık sınırı 14 bin 25 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 45 bin 686 TL’ye yükseldi; bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti' de aylık 18 bin 239 TL oldu.

Buna göre asgari ücrete yapılan zammın sadece birkaç ay içerisinde eriyeceği ve asgari ücretin yeniden açlık ve yoksulluk sınırı altında kalacağı öngörülüyor.

BBC Türkçe'ye konuşan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Başkanı Arzu Çerkezoğlu, enflasyon tek hanelere düşene dek asgari ücretin yılda 4 kez güncellenmesi gerektiğini söylüyor.

Yüksek gıda enflasyonu karşısında asgari ücretin alım gücünün sürekli düştüğünü söyleyen Çerkezoğlu'na göre, işçilerin bu ücretle ailelerini geçindirmesi olanaksız hale geldi.

BBC Türkçe

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku