Gündem:
SONUNDA SINIRI AÇTIK!
SONUNDA SINIRI AÇTIK!

Şanlıurfa' nın Suruç İlçesi' nin Dikmetaş köyü sınırında dünden beri bekleyen Suriyelilerin geçişi başladı. IŞİD saldırılarından kaçan Suriyelilerin geçişi sürerken, Suriye tarafından atılan mermiler köyün yakınlarına düştü..

ÇATIŞMA SESLERİ DUYULMAYA BAŞLADI

IŞİD tehdidinden kaçan yüzlerce insanın toplandığı Suruç İlçesi'ne bağlı Dikmetaş Köyü'nün karşısındaki Suriyeli köylerinden, çatışma sesleri duyulmaya başladı.

Telabyad'dan Kobani'ye doğru ilerleyen IŞİD militanlarının güzergah üzerindeki köyleri ele geçirmek istemeleri nedeniyle duyulan gelen çatışma sesleri, örgütün, kaçan Suriyelilerin bulunduğu bölgeye yaklaştığı şeklinde yorumlanıyor. Zaman zaman duyulan silah ve patlama sesleri, hem sınırda bekleyen Suriyelileri, hem de Türkiye tarafındaki vatandaşları tedirgin etmeye başladı.Çatışma seslerinin gelmesi üzerine sınır hattındaki güvenlik önlemlerine ek olarak Şanlıurfa'dan da takviye polisler gönderildi.


GEÇİŞ BAŞLADI

Bu gelişmelerin ardından sınır kesiminde bekleyen Suriyelilerin, hedef olmaması için geçişlerine, saat 13.00'den itibaren izin verilmeye başlandı


TÜRKİYE TARAFINDA MÜDAHALE EDİLDİ, SURİYE TARAFINDA MAYIN PATLADI 

IŞİD tehdidinden kaçan ve geçişlerine izin verilmediği için sınır hattında bekleyen Suriyelilerin, Türkiye'ye alınmamasını protesto eden kalabalığın tellerin olduğu bölgeye yönelmesine güvenlik güçleri izin vermedi. İzin verilmemesi üzerine 100 kişilik grubun taş atmaya başlaması üzerine polis ve askerler müdahale etti.


Biber gazlı ve tazyikli suyla yapılan müdahalenin ardından kalabalık, sınır hattından uzaklaşmak zorunda kaldı. Grubun ayrılmasının ardından güvenlik güçleri Suriyelilerin beklediği bölgeye 200 metre uzaklıkta barikat oluşturarak, sınır hattına geçişlere izin vermedi.

SURİYELİ KADIN MAYINA BASTI

Bu gerginlik sırasında Suriye tarafında sınıra doğru gelen 50 yaşlarındaki bir kadının bastığı mayın infilak etti. Suriye tarafında da endişeye yol açan patlamada yaralanan kadın, battaniye ile sınır tellerinden geçirildi ve otomobille Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sınırda yaşanan gerginlik ve Suriyelilerin sınır hattında bekleyişi devam ediyor.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku