Gündem:
SÜHEYL BATUM, GÜRSEL TEKİN'İ ALMANYA'DAN BOMBALADI
SÜHEYL BATUM, GÜRSEL TEKİN'İ ALMANYA'DAN BOMBALADI

Almanya'nın Krefeld kentinde faaliyet gösteren Eğitim Kültür ve Entegrasyon Derneği’nin (EKIN) gerçekleştirdiği etkinlikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı. Coşkulu geçen kutlama programında EKIN Derneği Başkanı Dr. Erol Alkanoğlu, çok sayıda dernek üyesi, Avrupa Milli Merkezi Başkanı Dursun Arı, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Duisburg, Köln ve Hagen şubelerinden çok sayıda katılımcı hazır bulundu. Türkiye'den de CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum davetli olarak katıldı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını, EKIN Derneği Başkanı Dr. Erol Alkanoğlu yaptı. Dr. Erol Alkanoğlu'nun konuşmasının ve EKIN Derneği'nin gençlik kolları tarafından yapılan cumhuriyet kazanımları içerikli sunumun ardından, CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum konuştu.

“TARHAN'IN YOL GÖSTERİCİ OLACAĞINA İNANIYORUM“

Salonda yapacağı konuşmaya geçmeden habercilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, partiden istifa eden Emine Ülker Tarhan'la ilgili soruyu şu sözlerle yanıtladı: “Emine Ülker Tarhan'ı son derece iyi tanıyan, çok seven ve büyük saygı duyan bir CHP'liyim. O saygımla Ekmeleddin İhsanoğlu yerine, Tarhan'ın cumhurbaşkanlığı adayı olması yönünde de ilk imzayı vermiş milletvekiliyim. Bazı yönetici arkadaşlarımızın aksine Tarhan'ın istifasının kesinlikle gereksiz, zamansız ve tek taraflı olmadığını düşünüyorum. Emine Ülker Tarhan sadece CHP'nin değil, Cumhuriyetin önemli kazanımlarından biridir, cumhuriyetin kızıdır. Cumhuriyet ilkelerinin yıkılmaz savunucularından biridir. Bu bakımdan istifasının bana göre, haklı gerekçelere dayandığını, önemli olduğunu ve inşallah Türkiye'de cumhuriyete ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş milyonlar açışından da, uyandırıcı ve yol gösterici olacağına yürekten inanıyorum. Belki bizlere de yön gösterici olacaktır. Biz de belki CHP milletvekili ve onun gibi cumhuriyete gönül vermiş insanlar olarak ne yapmak istediğini anlar ve bu yolda kendisine yardımcı oluruz diye düşünüyorum.”

“GENEL BAŞKAN ÜZÜNTÜYLE SÖYLEMİŞTİR”

Tarhan'ın ardından yeni istifalar olur mu? sorusuna “Bu zor soru. Bekleyelim, görelim. Belki olacaktır” şeklinde yanıt verdi.
Batum, Kılıçdaroğlu'nun, “Tarhan'ın istifasını bekliyorduk” açıklamasıyla ilgili olarak da şu ifadelere yer verdi: “Herhalde Genel Başkanımız onu üzüntüyle söylemiştir. Çünkü Salih Fırat'ın bile istifa ederek AKP'ye geçmesini, 'bize ne, olur canım böyle işler', diye değerlendirmeyen sayın Genel Başkan'ın, Emine Ülker Tarhan gibi birisinin istifasını, 'bekliyorduk, olur böyle şeyler' diyerek değerlendirmeyeceğini tahmin ediyorum. Üzüntüyle söylediğini değerlendiriyorum. Yoksa bekliyorduk diye bir şey yok. Tarhan, istifa mektubunda neden istifa ettiğini çok net söylüyor. Ben de haklı gerekçelere dayanıyor derken, o gerekçelere tamamen katıldığımı vurgulamak için söyledim” diye konuştu.

CHP'nin Antalya kampını da değerlendiren Prof. Dr .Süheyl Batum, “Altı oku modernize edelim diye düşünenler var. Dolayısıyla bu kampların daha etkin ve daha iyi olması gerekir ki CHP'nin en alttaki bireyinden en tepedekine kadar 6 oktan korkmadan, bunları geçilmiş değerler zannetmeden el ele vererek, bunları Türk halkına bıkmadan, usanmadan anlatalım ve onların güvenini sağlayalım. Bu bakımdan tabii ki önemlidir bu kamplar, ama bunların çok daha fazla yapılması gerekir diye düşünüyorum. Böyle de gerekirdi ve daha etkin kullanılması gerekirdi, artık seçimlere az bir süre kaldı” dedi.

“GENEL BAŞKAN YARDIMCILARIMIZDAN BİRİSİNİN SAHİP OLDUĞU SÖYLENEN GERÇEK GÜNDEM SİTESİ...”

Daha sonra salonu dolduran kalabalık bir davetli grubuna hitaben konuşan ve AKP'nin politikalarını eleştiren Prof. Dr. Süheyl Batum, “Bizim genel başkan yardımcılarımızdan birisinin sahibi olduğu söylenen Gerçek Gündem sitesi beni çok sevmiyor. Benim buraya gelişimle ilgili olarak da Batum, Emine Ülker Tarhan'la beraber istifa edecek, ardından da bir kaç kişi daha edecek, işte bunun için Avrupa'ya icazet almaya gidiyor diye yazdı. Ben icazet almak için değil, ama buradan güç almak ve sizlerle beraber olmak için geldim” dedi.

Batum, size çok değerli arkadaşlarımın selamlarını getirdim diyerek Emine Ülker Tarhan, Metin Feyzioğlu ve Ümit Kocasakal gibi isimleri sayarken, salondan büyük alkış aldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlaması, EKIN Derneği üyeleri ve Leverkusen Müzik Korosu ile oluşturulan dev korunun konseriyle devam etti. Şef Emin İzgialp'ın yönettiği koroya Türkiye'den katılan Tuğçe Pala, Türk Sanat Müziği şarkılarını seslendirdi.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MECLİS'te İSRAİL GERİLİMİ
Türkiye’nin İsrail’le olan ticari ilişkileri TBMM’de tartışma yarattı. CHP’nin bu konudaki Meclis...

Haberi Oku