Gündem:
"SUSABİLMEK ERDEMDİR; AMA SEN HÂLÂ ......."

17 Aralık büyük rüşvet operasyonu sonrasında istifa etmek zorunda kalan eski AB Bakanı Egemen Bağış, milletvekillerine bir mektup yazarak, “Bir montaj kayıt üzerinden şahsımın imanını sorgulamaya kalkanların bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak” dedi. Bağış'ın bu sözlerine CHP'den, "asıl mahkeme-i kübrada tüm vatandaşlarımızın elleri sizin yakanızda olacaktır" cevabı geldi.

Bağış, mektubunda şunları kaydetti:

"İTİBAR CELLATLIĞI YAPILDI"

"Maalesef montaj olduğunu açıkladığımız halde hakkımdaki son ses kayıtları ile ilgili halen sistematik bir linç kampanyasına ve itibar cellatlığına maruz bırakılıyorum. Bu konuda yasal yollara da başvurmuş bulunuyorum. Yargı önünde bu çirkin komploları yapanlar ve bunlara çanak tutanlarla hesaplaşacağız. Bir gazeteci ile gazeteci sıfatıyla değil, eski bir arkadaşım olarak yaptığım bir telefon görüşmesinin illegal şekilde dinlenmesi ve montajla çarpıtılarak servis edilmesi son derece çirkindir. Ama en az o kadar çirkin olan şey de bunu doğruymuş gibi kabul edip ciddiye almak ve insanları kamuoyunun vicdanlarında yargılatmaktır.

"KİMSENİN HADDİ OLAMAZ"

Hiç kimsenin dini değerlerimize, kutsallarımıza hakaret etme haddi olmadığı gibi, bir başkasının imanını sorgulamaya da haddi olamaz. ‘Kur’an Müslümanlığı diye bir sapıklık çıktı’ diyecek kadar sapkınlaşan vaiz lobisi mi milletin imanını ve inancını ölçecek? Peygamber Efendimizi kirli emellerine alet edip Tweetlerinizi ikiye katlayın talimatı veren, Efendimizi Miraç’tan indirip kamyonet kasasına bindiren çete lideri ve onun tetikçileri mi bizi hesaba çekecek? Kimseye imanımın ve inancımın ölçüsünü anlatma cabası içinde değilim, olmayacağım. Biz bunun hesabını ancak Rabbimize veririz. Bir montaj kayıt üzerinden şahsımın imanını sorgulamaya kalkanların bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak. Onlara hakkımı helal etmiyorum.

"LİNÇ KATLANILABİLİR DEĞİL"

Hazreti Mevlana’nın da dediği gibi ‘Bizi bilen bilir. Bilmeyen de kendisi gibi bilir.’ Linç edilmek elbette katlanılabilir, kabul edilebilir bir durum değil. Ama inancım ve değerlerim üzerinden bunun yapılması daha da üzüntü verici. O montaj yayınlandıktan hemen sonra açıklama yaptım ama görmezden gelindi. Umarım bu açıklama görülür. Gerek burada, gerekse Mahkeme-i Kübra’da adalet tecelli edecektir. Siyaseti milletime hizmet platformu olarak gören ve önemseyen biriyim. Ama benim için inancım ve değerlerim her zaman siyasetin üzerinde olmuştur. Biz inancımızı ve değerlerimizi hiçbir dünyevi makam ve mevkiiyle kıyas yapmayız, yapılmasını da uygun bulmayız.

CHP’DEN BAĞIŞ’A YANIT

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Bağış’ın mektubuna yanıt verdi. Akar mektubunda, “İçimdeki öfkeye rağmen nezaketimi bozmadan mektubunuzu size iade edip, birkaç kelam edeceğim. Evet, siz kimseye inancınızı anlatmak durumunda değilsiniz. Hepimiz sizi dinleyerek imanınızı öğrendik. Siz bu milletin kutsal değerleriyle dalga geçip makara yapacaksınız sonra da mektup yazıp, ‘iki elim yakanızda, hakkımı helal etmiyorum’ diyeceksiniz. Bu ne kendini bilmezlik, bu ne hadsizlik sayın Bağış; asıl mahkeme-i kübrada tüm vatandaşlarımızın elleri sizin yakanızda olacaktır” dedi.

ÖZÜR YERİNE MEKTUP

Bağış’ın gönderdiği mektuba bir tepki de CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’den geldi. Yüceer, şunları kaydetti:
“Milletin inandığı kutsal değerlere dil uzatıp, Allah’ın kelamına ‘makara’ deyip özür dileyeceğiniz yerde, bir de mektup ile kendinizi savunmaya çalışıyorsunuz. Ne biz ne de halkımız, sizden kendinizi kurtarabileceğiniz dört satırlık bir mektup bekliyor. Herkesin bu dünyadaki ortak beklentisi, dileyeceğiniz bir özürdür. Mahkeme-i Kübra’da olacaklar, Allah ile sizin aranızdadır. Ancak, hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin aklanacağı tek yer ise mahkemelerdir. Mektubunuzu aynen olduğu gibi iade ediyoruz.”


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku