Gündem:
TBMM YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

TBMM YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

"KAHRAMAN'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI"


Meclis başkanlığı seçimi için TBMM Genel Kurulu'nda yapılan üçüncü tur oylama sonuçlarına göre AKP'li İsmail Kahraman 316 oyla TBMM'nin 27'nci başkanı oldu. Sonucun açıklanmasından sonra teşekkür konuşması yapan Kahraman, "Gerçekleştireceğimiz yasama ve denetim faaliyetleri, Anayasa'ya, mevzuata ve iç tüzüğe uygun olarak tam bir tarafsızlık içinde yürütülecektir. İnanıyorum ki milletvekillerimiz ve partilerimiz Meclis'imizin etkin ve verimli şekilde çalışmasında, saygınlığının korunmasında gereken hassasiyeti gösterecektir" dedi.

"YASAMA VE DENETİM FAALİYETLERİ ANAYASA'YA UYGUN YÜRÜTÜLECEK"

Yeterli çoğunluğun sağlanamadığı birinci ve ikinci tur oylamalarının ardından gerçekleştirilen üçüncü turda Meclis başkanı salt çoğunlukla seçildi. Üçüncü turda AKP'li İsmail Kahraman 316, CHP'li Gülsün Bilgehan 125, MHP'li Yusuf Halaçoğlu 40, HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat 41 oy aldı. Boş oyun olmadığı turda 524 üye oy kullanırken geçersiz 2 oy kullanıldı.

TBMM'nin 27'nci başkanı seçilen Kahraman, kürsüde yaptığı teşekkür konuşmasında "TBMM'nin başkanlığı gibi yüce bir görevi tevdi ederek şahsıma göstermiş olduğunuz güvene şükranlarımı sunuyorum. Bu dönemde yapacağımız çalışmaların milletimizin huzuruna, esenliğine, devletimizin her yönden daha da gelişmesine katkı sağlayacağını umuyorum. Gerçekleştireceğimiz yasama ve denetim faaliyetleri, Anayasa'ya, mevzuata ve iç tüzüğe uygun olarak tam bir tarafsızlık içinde yürütülecektir. İnanıyorum ki milletvekillerimiz ve partilerimiz Meclis'imizin etkin ve verimli şekilde çalışmasında, saygınlığının korunmasında gereken hassasiyeti gösterecektir. Milletimizin bizden beklentisi de budur. Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar Meclis'imizde görev yapmış olanlardan vefat edenleri rahmetle ve minnetle anıyor, yaşayanlara hayırlı ömürler niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SAYIN DENİZ BAYKAL'A VE ÜYELERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Konuşmasında TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal'a yönettiği başkanlık seçimi için teşekkür eden Kahraman, "Meclis'imizin 26'ncı döneminin yemin töreniyle başkanlık seçimi çalışmalarını yöneten Geçici Başkanlık Divanı'nın Başkanı Sayın Deniz Baykal'a ve üyelere teşekkür ediyorum. Milletimize ve devletimize hayırlı neticeler sağlayacak çalışmalar yapmayı bizlere nasip etmesini Allah'tan diliyorum. Göstermiş olduğunuz teveccühe şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

HDP GRUBUYLA TOKALAŞAMADI

Kürsüdeki teşekkür konuşmasının ardından Kahraman, AKP grubunun bulunduğu sıraya gelerek Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ön sıradaki partililerle tokalaştı. Daha sonra sırasıyla CHP ve MHP gruplarına uğrayıp parti liderleriyle tokalaşan Kahraman, HDP grubunun ön sırasında hiçbir vekil bulunmadığı için MHP grubuna geçerek Devlet Bahçeli ve ön sırada bulunan diğer partililerle tokalaştı.

CHP'Lİ ALTAY'DAN 'ATATÜRK' TEPKİSİ

Meclis Başkanı seçilen İsmail Kahraman'ın teşekkür konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kahraman'ın konuşmasında TBMM'nin kurucusu Atatürk'ü anmamasına üzüldüğünü belirterek "Sayın başkanı kutluyorum, tebrik ediyorum. Ancak TBMM Başkanının yaptığı teşekkür konuşmasında bu Meclis'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmamasına üzüldüm" dedi.

Kahraman ise Altay'ın sözlerine "Bütün hizmet verenleri rahmetle andım. Salı günkü kurulda geniş şekilde konuşacağım" diyerek karşılık verdi.

TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, 24 Kasım Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku