Gündem:
TBMM'DE KAN AKTI
TBMM'DE KAN AKTI

TBMM Genel Kurulu saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiminde başladı.

MHP Grubu, sınır komşularımızdaki çatışmalara Türkiye'den katılımın araştırılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi'nde bulundu. Bu öneri üzerinde iktidar ile muhalefet partileri arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Önergenin oylanması sırasında CHP 'yoklama' talep etti. Elektronik yapılan oylama sırasında TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı toplantı yeter sayısının olduğunu açıkladı.

Ancak CHP'li milletvekilleri 'mükerrer' oy iddiasında bulundu. Belirttikleri isimlerdeki milletvekillerine seslenildi. 2 AK Partili milletvekili Genel Kurulu salonunda olmayınca birleşime 15 dakika ara verildi.  Bu sırada TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 'Sahtekarlar' diye bağırdı. Bu söze çok sayıda partili milletvekili tepki gösterdi. Genel Kurul salonu ara nedeniyle boşaldığı sırada, Genel Kurul Salonundan muhalefet kulisine geçişi sağlayan Genel Kurulu Salonunun köşesinde bir anda kavga çıktı. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, tekme-tokat birbirine girdi. Milletvekilleri yere düşerken, Şahin ve Uzunırmak'ın yüzünden kan aktığı görüldü. Yaşanan itişmelerin ardından kavga araya giren diğer milletvekilleri tarafından sonlandırıldı.

İKİNCİ KAVGA

Verilen araya rağmen kavganın ardından iktidar ve muhalefet milletvekilleri Genel Kurul Salonundan ayrılmadı. Bu sırada AK Parti ile MHP'li milletvekilleri arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. AK Parti Erzurum Milletvekili Muhittin Aksak, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan' yumruk attı. Aldığı darbe sonucu Oğan'ın yüzünün şiştiği görüldü. Kavgayı, araya giren diğer milletvekilleri sonlandırdı. 

GENEL KURUL KAVGA NEDENİYLE KAPANDI

Kavga nedeniyle gergin olan TBMM Genel Kurulu, divan üyelerinin toplanamaması nedeniyle  kapandı. Görüşmelere yarın devam edileceği belirtildi.

MHP'Lİ VEKİLDEN KAVGA SONRASI ŞOK TWEET

TBMM'de MHP ve AK Partili milletvekilleri arasında Genel Kurul toplantısı sırasında çıkan kavga sonrasında, MHP'li Sinan Oğan'dan şok bir tweet geldi.

AKP'lilerin kendisine saldırdıklarını öne süren Oğan, tartışmanın neden çıktığını da açıkladı. 

Ancak bunu yaparken, AKP'li vekillere karşı çok sert ifadeler kullandı. 

Tartışmanın "Hükümet Türkmenlere neden  sahip çıkmıyor" sorusu üzerine çıktığını söyleyen MHP'li Oğan, şu mesajları paylaştı;


"Genel kurulda 60 AK it bana saldırdı. Evellalah ağızlarının payını aldılar. Ülkücülere bunlar ancak 60'a tek saldırır. TBMM'de Türkmenlere neden sahip çıkmıyor hükümet diye sorunca AK itlerin saldırısına uğradık."




İKİ VEKİL DAHA ÖNCE DE KAVGA ETMİŞTİ

TBMM'de bugün Türkmenler'e yardım nedeniyle birbirine giren AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ile MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan daha önce de kavga etmişlerdi. 

Aralık 2012'deki kavga, Oğan'ın Meclis Genel Kurulu'nda büyükşehir yasası tartışılırken kürsüden ’Sizin için Allah korkusundan bile daha önce geliyor Başbakan korkusu. Nedir bu haliniz, aklınızı başınıza alın. Recep Tayyip Erdoğan korkusu sizde Allah korkusundan daha öteye gitmiş’’ sözleri ile başlamıştı. 

Aksak'ın ayağa kalkarak laf atması üzerine Oğan, AK Partili vekilin üzerine yürümüş, kavgayı araya giren diğer vekiller durdurmuştu.




Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku