Gündem:
THY UÇAĞI BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI
THY UÇAĞI BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI!

Türk Hava Yolları'nın TK2151 sefer sayılı Ankara-İstanbul yolcu uçağı, havalanmak üzere burnunu kaldırdığı anda fren yaptı. Aprona dönen uçaktaki yolcuların endişeli bekleyişi ilk anonsla yerini şaşkınlığa bıraktı: Kule tavsiyesi üzerine en yüksek hızdan geri döndük. İkinci anons sonrası ise neredeyse tüm yolcular aynı tepkiyi verdi: Ölümden dönmüşüz. 

Türk Hava Yolları'nın 15:00'te havalanması gereken TK2151 sefer sayılı Ankara-İstanbul yolcu uçağı, havalanmak üzereyken kalkışını son anda iptal etti. Aprona dönen uçaktaki yolcular bir süre panik içinde bekledi.

EN YÜKSEK HIZDAN GERİ DÖNÜLDÜ

Bir süre sonra pilotun anonsu duyuldu: Kule tavsiyesi üzerine en yüksek hızdan geri döndük.

Bu anons sonrası uçakta şaşkınlık ve panik yaşandı.

Uçakta, saat 14:00'te yapılması gereken ancak kuş sürüleri tehlike yarattığı için iptal edilen Ankara-İstanbul seferi yolcularının olması ve ikinci iptali yaşamaları huzursuzluğu arttırdı.

ÇARPIŞMAYA SANİYELER KALMIŞTI

Yapılan ikinci anonsla facianın eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı.

Buna göre; uçak kalkış için pistte en yüksek hıza ulaştığı sırada başka bir uçak iniş yapmak üzereydi ancak teknik bir nedenle pisti pas geçmek zorunda kaldı.

İşte tam bu sırada Ankara-İstanbul uçağı havalanıyordu. Kulenin anonsuyla kalkış son anda engelledi.

Yani Ankara'da az kalsın feci bir kaza yaşanacaktı. İki uçak havada çarpışmaktan saniyelerle kurtuldu.

"ÖLÜMDEN DÖNMÜŞÜZ"

Bu gerçeği öğrenen yolcular şaşkın bakışlar içerisinde birbirlerine "Ölümden dönmüşüz" dedi. Birçoğu yakınlarını aynı cümleyle aradı: "Ölümden dönmüşüz..."

THY'DEN AÇIKLAMA

THY'nin olayla ilgili olarak saat 16:15 itibarıyla yaptığı açıklamada uçağın 30 dakika içinde kalkacağı bilgisi verildi. THY, havalanmak üzereyken geri dönen uçakta yapılan anonsun içeriğiyle ilgili doğru bilginin Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nden alınabileceğini belirtti.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku