Gündem:
TTB, 'BU'NA RAPOR VEREN DOKTORU ARIYOR
TTB, 'BU'NA RAPOR VEREN DOKTORU ARIYOR

Soma’da bir kişiyi tekmelerken görüntüleri ortaya çıkan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in, bu olay için rapor aldığı açıklanmıştı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) o raporun doğruluğunu araştırıyor.

TTB Genel Sekreteri Beyazıt İlhan, bu tür raporlara daha önce de rastladıklarını belirterek, “Bir vatandaşı döven üç polisin ‘elimiz acıdı’ diyerek rapor aldığına şahit olduk” dedi. İlhan Hürriyet’e şunları söyledi:

“Tabii bu tür olaylar çok vahim. Hem raporu alan için hem de raporu veren doktor için. Şimdi benzer bir olayın Soma’da meydana geldiğini öğrendik. Yapılan açıklamalarda vatandaşı tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in, rapor aldığı söylendi. Biz TTB olarak şimdi bunun doğruluğunu araştırıyoruz. Konuyu hem SGK hem de sağlık bakanlığı nezdinde araştıracağız. Gerçekten böyle bir rapor varsa, o rapora imza atmak bir suçtur. Hekimlik meslek ilkeleri bakımından 6 aya kadar meslekten men cezası verilir. TCK‘da da 3 yıldan 8 yıla kadar ceza isteniyor.

Bir hekimin böyle asılsız bir rapor vermesini asla kabul etmeyiz ve üstünü örtmeyiz. Gereken neyse bunu yapacağız. Sonuçta bir doktor röntgen raporlarına göre, kişinin bedenindeki hasara göre rapor verir. Her şey açık seçik bir olayda böyle bir rapor düzenlendiyse kesinlikle bir skandaldır.”

Biz de 'Haber Habere' olarak öncelikle skandalı yaratan Yusuf Yerkel'i manşetimize ismini kullanmadan 'Bu' tanımlamasıyla geçirerek şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyoruz. İnsan olarak bizim için 'Bu'ndan öte bir ismi, sıfatı ve değeri yoktur.

İkinci sözümüz de eğer geçekten bir rapor verilmişse, 'O' raporu veren Doktor müsveddesine;

Seni tebrik ederiz! TTB soruşturması sonucunda kimliğin ortaya çıkarsa seni 'Bu' sıfatı ile duyurmayacağız. İsmini, mesleğine ve insanlığa ihanetini en büyük puntolarla dünyaya duyurmak bizim borcumuz olsun...






Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku