Gündem:
"TÜRKÇE OLİMPİYATLARI BİR KÜLTÜR FAALİYETİDİR"

Başbakan Erdoğan'ın "Bundan sonra Türkçe Olimpiyatları yapamazlar. Artık bitti o iş. Bizden salon alacaklar. Geç o işleri geç. Kapandı o defter kapandı."sözleriyle yeniden gündeme gelen Türkçe Olimpiyatları'na ilişkin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı.

İşte Milliyet yazarı Serpil Çevikcan'ın Gaziantep mitingi sonrası Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları aktardığı yazısının o bölümü..


"Bir diktatörden başka bir şey beklenmez zaten, yasak getirir. Ne zararını gördü ki yasak getiriyor? Anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum." diyen Kılıçdaroğlu, "Türkçe Olimpiyatları yıllardır Türkiye’de yapılıyor. Yabancı ülkelerden öğrenciler Türkiye’ye geliyorlar. Türkçe öğrendiklerini gösterilerle, şiirlerle, şarkılarla, türkülerle halka anlatıyorlar. Bu, doğrusunu isterseniz bu ülkenin gururunu okşuyor. Dünyanın belki de gidip göremediğimiz pek çok yerindeki öğrenciler, şu veya bu şekilde Türkçeyi öğreniyorlar. Bunu yasaklamanın doğru olduğuna inanmıyorum.” sözleriyle Erdoğan'a tepki gösterdi.

CHP lideri, koşullar uygun olmadığı için bugüne kadar Türkçe Olimpiyatları’na katılamadığını, ancak öğrencilerin kendisini ziyaret ettiğini belirtti. “Bundan sonra katılmayı düşünüyor musunuz” sorusunu da, “Koşullar uygun olursa katılırım, CHP’li arkadaşlar katıldılar Türkçe Olimpiyatları’na. Bir kültür faaliyeti olarak görmek lazım” diye yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, “Ses kayıtları, tapeler konusunda siyasetin topluca bir tavır göstermesi gerekmiyor mu?” sorusunu yanıtlarken ise şunları söyledi:

“İkiye ayırmamız lazım. Kişinin özel yaşamı ile ilgili kasetlere şiddetle karşıyım. Bunun şu veya bu şekilde belli kişi ve kurumlar tarafından servis edilmesini uygun görmem. Özel yaşamın dışında, toplumu ilgilendiren ses kayıtları varsa onun yayılmasında, kamuoyuna duyurulmasında hiçbir sakınca görmem.

ABD’de Watergate skandalı oldu, Başkan istifa etmek zorunda kaldı. Bu konuda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları var. Özel yaşamı ilgilendirmeyip doğrudan toplumsal yaşamı ilgilendiren bir konuda, özel bir kaydın yayınlanması suç görülmüyor.

Böyle bir tablonun ortaya çıktığı durumda, ‘Efendim ses kayıtları var ama özel hayat’ diyemeyiz, bunun özel hayatla ilgisi yok, toplumun çıkarları ile birebir ilgilidir ve yayınlanması doğrudur. Yayınlamamak suçtur.”






ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku