Gündem:
TÜRKİYE'de VAKA SAYISI 5'e ÇIKTI

TÜRKİYE'de VAKA SAYISI 5'e ÇIKTI

İşte Sağlık Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

Sağduyulu olmalıyız. Bulaşıcı bir hastalıkla duygular değil ancak akıl mücadele edebilir. İnsanlık salgınlarla il defa karşılaşmıyor DSÖ 20 yıl önceki tabloyu daha önce de ilan etmişti. Bilinç pek çok sorunun üstesinden gelir. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplantı yaptık. Bu kapsamı çok geniş tutulmuş bir toplantıydı.

Hastanelerimize ziyaretçi kısıtlaması getiriyoruz. Mesai saatleri içerisinde ziyaretçi kabul edilmeyecek Mesai saatleri dışında sadece bir kişiye izin verilecek.

Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolaylıkla izne ayrılabilecek, bu anlamda bir genelge de yayınlandı. Yurt dışından gelenlerin 14 gün idari izinli sayılmaları gerektiğiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından karar çıktı.

Hastaların şikâyetleriyle geliştirilen bir algoritma var. Vatandaşlarımız en ufak bir tereddütte hemen sağlık kuruluşlarına başvurmamalı bu dönemde çok rahatlıkla bu hattı arayıp yapması gerekenin ne olduğunu o an için tedbir almalı. Alo 184 SABİM Danışma Hattı'nı, korona enfeksiyonuna özel bir danışma hattına dönüştürüyoruz.

Baştan beri yurt dışı gidiş gelişlerinde ısrarlı uyarılarımız oldu. Önlemlerin bizim gösterdiğimiz ciddiyetten uzak olduğu bu arada kesinlikle yurt dışına çıkmamalarını istiyoruz. Yurt dışına mümkün mertebe çıkılmamasını ifade ediyoruz. Yurt dışında olanların ise dönmek için ısrarcı olmalarını yanlış buluyoruz. Kendilerini bulundukları yerde koruma altına almalarını öneriyoruz.

Şimdi 9 tane ülkeye daha yasak karar verildi. Önümüzdeki günlerde bu anlamda dinamik bir yapıyla alabileceğimiz kararları Cumhurbaşkanımızın iradesiyle gündeme taşımız oluruz. Bununla ilgili detayları birazdan söyleyeceğiz.

İlk 2 vakamızla aynı temas çevresi, aynı aile içinde 3 yeni tanı daha koyduk. 5 vakanın tamamı doğrudan bağlantılı. 5 vaka ile ilgili bu somut bilginin ardından dünyadaki tabloya bakmanızı istiyorum.

Erken tedbirlerle vatandaşlarımız üç ay bu küresele salgından uzak tuttuk. Üstesinden geleceğimiz ilk şey virüsün yayılmasını engellemektir. Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

Yapılan tüm çalışmalar takdire şayan olmuştur. Bilim Kurlu ve sağlık Bakanlığı’nın tüm önerileri uygulanmıştır Bugün 7 saat süren çalışmada önerileri sizlerle paylaşacağız. Özellikle dün yapılan toplantı bu hususlarla ilgili ne tarz önlemler alınacağı masaya yatırıldı.

Tedbirler Sağlık Bakanlığımızın öneriş doğrultusunda yapılmaktadır. Ceza infaz kurumundaki tüm personelin, kuruma girenlerin ateşleri ölçülecek. 14. günün sonunda diğer sınırlı alanlara aktarılması sağlanacak. Ceza infaz kurumları arasındaki nakiller 2 hafta süreyle ertelendi. Açık ve kapalı tüm cezaevlerindeki görüşler iki hafta süreyle ertelenmiştir. İki hafta süreyle açık cezaevinde kalanların özel izin hakları ertelenmiştir. Bilim Kurulu’nun almış olduğu tüm kararlar sağlımız için önemlidir.

İş yurtları kapsamında dışarıda çalışan hükümlülerin diğer hükümlülerden ayrılması kararlaştırılmıştır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan

Marmaray’a hattımız gibi toplu ulaşım araçlarımızda gerekli dezenfekte işlemleri sürekli yapılmakta ayrıca sıkça temas edilen yerler dezenfekte edilmektedir. Aynı şekilde otobüs firmalarımıza ve mola verilen duraklarda işletmelere her türlü tedbir için talimatları verdik.

Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren hatlarımızda 13-15 Mart tarihlerinde ilave seferler koyduk. Böylece Yüksek Hızlı Tren hatları ve bölgesel trenlerde 14 350 ilave yolcu kapasitesi oluşturduk.

Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç, ve Hollanda’ya yapılan seferler yarın sabah 08’00’den itibaren 17 Nisan tarihine kadar durdurulacaktır. Bu tarih Sağlık Bakanlığı’nca ileriye veya geriye alınabilir.

Ticaretin aksamaması için İran üzerinden yapılan karayolu ticaretin Gürcistan’a kaydırdık. Gürcistan üzerinden nakliyelerin yapılmasını sağlıyoruz.

Devletimizin uyarılarını dikkate alalım bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tedbirleri uygulamayı devam edersek salgından çok fazla etkilenmeyeceğimizi düşünüyorum.

3 ilimizi daha devreye soktuk numunelerin kimin nereden nasıl alınmasıyla ilgili Bilim Kurulu’nun bir algoritması var. Hangi hastadan alına bilirliği bu rehberde tanımlanmış durumda. Bu numune sayıları arttıkça gerekirse ülkenin her yerinde bu tetkikleri yapabiliriz. Dinamik bir süreçteyiz bir her gün her saat buna uyarlamaya çalışıyoruz.



SÖZCÜ Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku