Gündem:
TÜRKİYE'YE DEFALARCA SÖYLEDİK!
TÜRKİYE'YE DEFALARCA SÖYLEDİK!

Harf, günlük basın brifinginde, emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusuluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında 100'ü aşkın polisin gözaltına alınmasıyla ilgili bir soruyu yanıtladı.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Harf, "Her türlü soruşturmanın adil, şeffaf ve demokratik bir şekilde yürütülmesi gerektiğini defalarca söyledik. Türkiye'deki yargı süreci ve adalete etkin erişime dair endişelerimizi geçmişte net biçimde ortaya koyduk ve Türklerle bu konuda konuşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Harf, "Türkiye halkının adalet, zamanlılık ve şeffaflığın en yüksek standartlarını karşılayan bir adalet sistemi arzusunu desteklemeye devam ediyoruz. Açıkçası bu çok derinden önem verdiğimiz bir konu" ifadelerini kullandı.

Brifingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "eskiden (Obama'yı) doğrudan arıyordum" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Harf, Erdoğan'ın bu açıklamalarını görmediğini belirterek, "Başkanın görüşmeleri konusunda en iyi açıklamayı Beyaz Saray yapar. (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanı (Ahmet) Davutoğlu ile her zaman görüşüyor. Dün iki kez, son günlerde de birkaç kez görüştü. Dolayısıyla devam eden bir diyaloğumuz var" dedi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku