Gündem:
TUSKON BASKINI
TUSKON BASKINI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSKON’a bağlı bazı dernek ve şirketlerde arama yaptı. Savcılık, arama ve el koyma kararına ilişkin talep yazısında TUSKON’un örgütün mali kaynaklarını oluşturan yapılardan birisi olduğunu belirtti.

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebi üzerine Fethullah Gülen Terör Örgütüne himmet yoluyla gelir sağlandığı, örgütsel faaliyetler bulunduğu gerekçesiyle, Türkiye İş Adamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’na (TUSKON) bağlı dernek ve şirketlerde arama yapılmasına ve suç delillerine el konulmasına karar verdi.

Savcılık, talep yazısında, TUSKON’un örgütün mali kaynaklarını oluşturan yapılardan birisi olduğunu, Genel Sekreter Mustafa Günay’ın da direkt Fethullah Gülen’e bağlı olduğu iddia edildi.Gülen Cemaatine yönelik soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSKON’a bağlı bazı dernek ve şirketlerde arama yapmak için Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu.

Savcılık, dernek ve şirketlerde arama yapılmasına ilişkin talebinde, örgüt faaliyetlerinin ağırlıklı olarak legal görünümlü kurum ve kuruluşlar vasıtası ile yürütüldüğü iddiasıyla şu değerlendirmelerde bulundu:“Örgütün mali yapısının zaman içerisinde örgütlenmesine paralel olarak Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede geniş bir ağ haline geldiği, bu kapsamda yapılamanın zaman içerisinde holdingleri, şirketleri, ticari işletmeleri, STK’ları vb. gibi çok sayıda kurum/kuruluşları barındıran bir organizasyon haline geldiği ve bu işletmeleri vasıtasıyla yüksek oranda kaynak akışlarının bulunduğu, bu yapılanmaları sayesinde devleti ele geçirmeyi amaçladıkları, dolayısıyla mali alanlarda oluşturulan bu yapılanmalara diğer alanlara da destek verilerek yasadışı bir örgüt konumuna geldikleri belirtilmiştir.

HİMMET İDDİASI

TUSKON’a bağlı iş adamlarının bağlı olduğu ilin imamına himmet verdiği, yurtdışında bir iş aldığında ise gittiği ülkede örgütün okullarının ve kurumlarına ihtiyaçları varsa onları karşıladığı, bunun da bağlı olduğu ildeki imamı tarafından yaptırıldığı anlaşılmıştır. TUSKON 7 üye federasyon 211 üye işadamları derneği ve Türkiye’nin her yerinden 55 bin girişimciyle temsil edilen, örgüte bağlı bir çatı sivil toplum kuruluşu olduğu, TUSKON’un Brüksel, Washington DC, Moskova, Pekin ve Addis Ababa’daki temsilcilik ofisleri ve 140 ülkede bulunan partner kuruluşlarıyla beraber örgütün mali kaynaklarını oluşturan yapılardan birisi olduğu, genel sekreter olarak gözüken Mustafa Günay isimli şahsın TUSKON’un gerçek sorumlusu olduğu ve direk olarak Fethullah Gülen’e bağlı olduğu anlaşılmıştır.”

KOZA İPEK’TE 4 KAYYUM GİTTİ

Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına ilişkin itiraz üzerine yapılan değerlendirmede 3 şirket holdingle birleştirilerek feshedildiği, bir şirket de bağış yoluyla devredildiği için bu şirketlere atanan kayyumların görevlerinin sonlandırılmasına, diğer şirketlerdeki kayyumların ise görevlerini sürdürmelerine karar verildi. İşadamı Akın İpek’in avukatı Hakan Yıldız’ın itirazı üzerine incelemesini tamamlayan Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, kayyum tayin edilmesi kararlarından önce Doğu Anadolu Maden Arama ve Sontaj AŞ’nin Koza Altın İşletmeleri ile, BB İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon Hizmetleri AŞ ve AZ İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon Hizmetleri Ticaret AŞ’nin ise Koza İpek Holding AŞ ile birleştirilerek feshedilmesi nedeniyle bu şirketlere atanan kayyumların görevlerinin sonlandırılmasını kararlaştırdı. Hakimlik, Koza İpek Holding AŞ’nin, büyük ortağı olduğu Atlantik Eğitim Yayın Taşımacılık Bilgisayar Tic. AŞ’deki hisselerini bağış suretiyle devretmesi üzerine de bu şirket yönünden kayyum kararının kaldırılmasına hükmetti. Süer, diğer şirketlerdeki kayyumların görevlerini sürdürmesi kararını ise değiştirmedi.

KÜÇÜKBAY’DAN ‘CEMAAT’ AÇIKLAMASI

İzmirli işadamı Ahmet Küçükbay, Twitter hesabından, Gülen Cemaati’nin finansörü olduğu iddialarına yanıt verdi. Geçen şubatta fazla politize oldukları sebebiyle rahatsızlık duyarak TUSKON ve MÜSİAD’dan istifa ettiğini hatırlatan Küçükbay Grup CEO’su Küçükbay, “Değerli dostlar, sizinle önemli bir konuyu paylaşmak isterim. Gülen Cemaati denilen olgu 3 - 5 sene önce maddi manevi katkıda bulunduğumuz, bizim zannettiğimiz bir hizmet cemaati değil, fitne yuvası, ne olduğu belli olmayan ajan yuvası bir hal almış. 1 -2 kurumda üyeliğimiz vardı, bu yılın başlarında iptal etmiş, ayrılmıştım. Bir süredir izliyorduk. Bizim bu olgu ile hiçbir fikir birliğimiz olamaz. Bizler bu konuda çok ciddi yanılgıya düşmüşüz, aldatılmışız maalesef. Yüce Allahım ülkemizi her türlü fitne, fesat, ayrımcılıktan muhafaza buyursun. Temennimiz, arzumuz budur” dedi. 


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku