Gündem:
TWITTER AKP'YE OPERASYON YAPTI, BAŞBAKAN DA TWITTER'A
TWITTER AKP'YE OPERASYON YAPTI, BAŞBAKAN DA TWITTER'A

Kapatma nedeni Twitter'ın AKP'li hesapları silmesi mi?


Twitter'ın çok sayıda AKP'li sahte hesabı kapatmasının gecesinde, hükûmetin Twitter erişimini yasaklaması dikkat çekti.

Twitter, bu hafta aktif olmayan sahte kullanıcı hesaplarını silmeye başladı. Twitter seçim dönemi öncesi sistemli bir şekilde açılan ve üretilen bot ve sahte Twitter hesaplarını siyasi ayrım gözetmeksizin silmeye başladı.

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu, kullanıcılarından gelen şikayetlerden sonra süreci hızlandıracak adımları attı ve sahte hesaplarla beraber seçimle veya siyasal amaçlı propaganda yapan hesapların çoğunu kapattı. 

SÜMEYYE'NİN TROLLERİ GİTTİ

AKP 6 bin kişiyi twitter'da görevlendirmişti. Bunlar gündemi belirlemekle, karşıtlara rahatsızlık vermekle görevliydi. Ses kayıtlarından birinde de Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye'nin, "Bizim trollere söyle" diye talimat verdiği de ortaya çıkmıştı.


İşte Twitter'ın çok sayıda AKP'li sahte hesabı kapatmasının gecesinde, hükümetin Twitter erişimini yasaklanması dikkat çekti.

Siyasi Ayrım Yok

Değerlendirme aşamasında herhangi bir siyasi görüş ayrımı yapmayan Twitter, Türkiye'den gerçek olmayan hesapları anında siliyor. Amerikalı platformun bu kadar sert önlem almasının sebepleri arasında, ünlü kullanıcılarının bile farkında olmadan #Beylikdüzünde641Proje gibi etiketlerle tweet atmaları ve son dönem trend topic'lere bakıldığında da, hem dünya geneli hem de birden fazla ülkenin trend topic'leri arasında devamlı ülkemizdeki seçimlerle ilgili başlıkların bulunması etkili olduğu belirtildi. 

Twitter tarafından yapılan bu düzenlemelerden sonra sahte hesaplarla seçim propagandası ve benzeri siyasal aktivitelerde bulunulamayacak. Başbakan Erdoğan'ın "Twittır, mivıtır hepsinin kökünü kazıyacağız" açıklamasından sonra Twitter'ın kapatılması sürecin tesadüf olmadığını doğrular nitelikte.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku